2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hétvégente idén is szabad lesz a rakpart

A pesti alsó rakpartnak a Margit híd és a Közraktár utca közé eső szakaszára nagypéntekre virradó éjszakától húsvéthétfő este 23 óráig nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők. És ez még csak a kezdet, ugyanis hétvégente idén is autómentes lesz ez a rakpartszakasz – közölte a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel.

A hosszú hétvégén, nagypéntektől húsvéthétfőig ismét a pihenni, mozogni vagy edzeni vágyóké a pesti alsó rakpart – írta a BKK a honlapján.

A rakpart felszabadítása hatással lesz a budapesti közösségi közlekedésre is.

Utoljára tavaly szeptemberben nyitották meg a pesti alsó rakpartot a biciklisták, gyalogosok, futók és andalgók előtt Fotó: BKK

Az MTI-hez eljuttatott információk szerint a 105-ös és a 178-as autóbuszok a Gyöngyösi utcai végállomás felé a Petőfi Sándor utcán át haladnak majd, nem érintik az Eötvös tér és a József nádor tér megállóhelyeket, megállnak azonban a 15-ös és a 115-ös buszok Erzsébet téri megállójánál.

Neked ajánljuk
A budapestiek többsége még mindig támogatja a rakpart felszabadítását Milyen legyen az Aquincumi híd? Újra elektromos tesztbuszok köröznek Budapesten Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam