2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

8 új elektromos busz áll hamarosan munkába Pécsett

A baranyai megyeszékhelyre 8 Mercedes-Benz eCitaro típusú villanybuszból álló flotta érkezik idén. A járműveket és az üzemeltetésükhöz szükséges töltőberendezéseket a sikeresen lezárult közbeszerzés értelmében az Omnibus Hungária Kereskedelmi Kft. szállíthatja.

A megyeszékhelyre érkező új buszok 12 méter hosszú, 2–2–2 ajtókiosztású, alacsony padlós, 74 utas szállítására kialakított, teljesen elektromos járművek lesznek, melyek hatótávolsága folyamatos üzem mellett is meghaladja majd a 250 kilométert, de akár 315 kilométert is meg tudnak majd tenni egyetlen töltéssel.

Az Európai Mobilitási Hét akciója keretében a Pécsi Tudományegyetem orvosi karának parkolójában egy autóbuszt pingáltak ki a hallgatók 2019. szeptember 19-én. Az akkori akcióval is a környezettudatos közlekedést népszerűsítették Fotó: MTI/Sóki Tamás

Pécsett már ünnepélyes keretek között alá is írták a Mercedes-Benz eCitaro típusú villanybuszok adásvételi szerződését – adta hírül a villanyautosok.hu. A járművek és az infrastruktúra beszerzését az Innovációs és Technológiai Minisztérium 70 százalékos intenzitással támogatja a Zöld Busz Program részeként.

A Mercedes-Benz és Setra autóbuszok hazai vezérképviselete, az Omnibus Hungária Kereskedelmi Kft. nettó 1 519 974 800 forint értékű ajánlatával nyert a tenderen. A teljes, 8 járműből álló flotta leszállítását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a szerződés aláírásától számított 250 napon belül kell teljesítenie a cégnek – részletezte a feltételeket az elektromos mobilitással foglalkozó szakoldal.

A baranyai megyeszékhelyen 2020 nyarán állt szolgálatba az első 10 elektromos busz.

Neked ajánljuk
Márciusban egy közönséges csatornaszörny költözött a Pécsi Állatkertbe Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? A klímaváltozás lakhatási válságot hozott Ausztráliában 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme Elő a gumicsizmát és a fényképezőgépet!
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam