2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Két további buszjáraton szállíthatunk kerékpárokat

Április 23-tól két hegyvidéki vonallal bővül a kerékpárszállítási lehetőség a fővárosban: a Kútvölgyi út térségét kiszolgáló 155-ös és a 156-os buszokra immáron biciklivel is fel lehet szállni. Egy járművön egyszerre egy kerékpár szállítható, az erre kijelölt járműveket külön piktogram is jelzi.

Az elmúlt időszakban nagyon népszerűvé vált a kerékpározás Budapesten: egyre többen használják mind a MOL Bubi bringákat, mind a saját tulajdonú bicikliket. A Budapesti Közlekedési Központ támogatja a 21. századi, környezetkímélő közlekedési módokat: egyre több járaton, többek közt a fogaskerekűn, a HÉV-en, több autóbuszon, a Tatra villamosokon, valamint a D14-es hajójáraton is lehet kerékpárt szállítani.

Fotó: Eva-Katalin / Getty Images

A BKK járatain a kerékpárt az utazás idejére biztonságosan rögzíteni kell az erre kijelölt helyen. Mivel ez a rész megegyezik a babakocsik és a kerekesszékesek számára fenntartott területtel, ezért a Budapesti Közlekedési Központ azt kéri a kerékpárt szállító ügyfeleitől, hogy legyenek előzékenyek a kisgyermekkel utazó vagy a mozgásukban korlátozott utastársaikkal, és szükség szerint adják át nekik a helyet.

A járművezető zsúfoltság esetén akár meg is tilthatja a kerékpárszállítást, ebben az esetben meg kell várni a következő autóbuszt. A kerékpárszállításra kijelölt járműveket külön piktogram jelzi.

Hétvégenként minden utas díjmentesen szállíthat kerékpárt az arra kijelölt vonalakon.

Neked ajánljuk
A budapestiek többsége még mindig támogatja a rakpart felszabadítását Milyen legyen az Aquincumi híd? Kiállítással köszönti a Budapesti Történeti Múzeum a Giro d'Italiát A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam