2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Inkább kevesebb autót

Ahelyett, hogy ismét adóforintokat fordítanánk újabb és újabb autók vásárlására, a pénzt egy új, kevesebb autóval járó mobilitásba kellene fektetni – mondta Olaf Bandt, a német környezet- és természetvédelmi szövetség (BUND) elnöke a Redaktionsnetzwerk Deutschland hírügynökségnek.

A német környezetvédő szervezetek ellenzik az elektromos autók vásárlására adott állami támogatások emelését.

A Handelsblatt információi alapján viszont Volker Wissing közlekedési államtitkár tervei között szerepel a tisztán e-autók vásárlási támogatásának jelentős növelése és meghosszabbítása 2027-ig.

2023 második felétől pedig a vásárlóknak egy legalább 11 éves belső égésű autót kell leselejtezniük ahhoz, hogy továbbra is megkapják a teljes támogatást.

Nyári csúcsforgalom a német A1-es autópályán Dortmund közelében 2019. július 12-én Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel

A koalíciós megállapodás szerint a jövőben csak azok az elektromos autók kapnak támogatást, amelyeknek „kimutathatóan pozitív hatásuk van az éghajlatvédelemre” – írta az MTI.

A kormánykoalíció célja, hogy 2030-ra legalább 15 millió teljesen elektromos személygépkocsi közlekedjen a német utakon.

A Greenpeace szerint az elektromos autók vásárlásának támogatása „bűnösen drága ajándék az autóiparnak”.

Neked ajánljuk
Milyen legyen az Aquincumi híd? A budapestiek többsége még mindig támogatja a rakpart felszabadítását A közlekedési kultúra napja idén a gyalogosok védelméről szólt A világon elsőként felelős turistákat jutalmaznak speciális programmal egy szigeten Gyereknapi programokkal, kisállatokkal, lepkekerttel készül az Állatkert a hétvégére
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam