2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Május 16-án elstartol a balatoni vasúti előszezon

Május 16-án megkezdődik a balatoni előszezon a MÁV-Volán-csoportnál. A MÁV-START már a vakáció kezdete előtt egy hónappal sűríti a balatoni járatait, a Volánbusz pedig csaknem 50 új autóbuszt állított forgalomba tavaly óta a balatoni és a tó környéki viszonylatokon.

A május 16-tól érvénybe lépő, fontosabb változásokat a telex.hu gyűjtötte össze:

  • Új vonatpár fog közlekedni Pécs és Keszthely között, Fenyves expressz néven.
  • Hétvégén Szob és Fonyód között járni fog a KISS emeletes motorvonat.
  • A déli partra járó Tópart InterCitykben, valamint az északi parti Kék Hullám sebesvonatokon és a Vízipók InterRégió járatokon nagyobbak lesznek a biciklis kocsik.
  • A Balaton24 és Balaton72 napijegyeket a vonatok mellett több Volánbusz-járaton is lehet használni.
  • 34 állomáson lehet majd jegyet venni az új vagy felújított automatákból.
Megújult étkezőkocsi a budapesti Déli pályaudvaron, ahol sajtótájékoztatót tartottak a május 16-án kezdődő balatoni vasúti előszezonról 2022. május 12-én, csütörtökön Fotó: MTI/Soós Lajos
  • Megújult a balatonboglári és fonyódi vasútállomás, Szántódon új gyalogos átjáró épült, a balatonfenyvesi kisvasút vonalán pedig felújították Balatonfenyves, Imremajor és Csisztafürdő állomásépületeit is.
  • Változik a menüsor az étkezőkocsikban: a START Burger marad, de a street food vonalat helyben sütött lepényekkel erősítik, valamint frissítik a desszert- és az italkínálatot is.

A tavalyi előszezonban összesen 200 ezren vették igénybe a MÁV-START szolgáltatásait. Az előszezon június 16-ig tart, június 17-én vezetik majd be a nyári menetrendet.

Az előszezoni változásokról a MÁV-csoport honlapján, ide kattintva lehet megismerni a további részleteket és információkat. 

Neked ajánljuk
A Wiener Linien bevonná a bécsi utasokat a csomagszállításba Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok Fordulat a Sajó ügyében 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank Gyereknapon nosztalgiavillamos röpít Hűvösvölgybe
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam