2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A budapestiek többsége még mindig támogatja a rakpart felszabadítását

Budapest főpolgármestere a Facebook-oldalán tette közzé a Medián által készített közvélemény-kutatás eredményeit. Eszerint a budapestiek 49 százaléka támogatja a Pesti alsó rakpart gyalogos fejlesztését, közülük 17 százalék adná át azt teljesen a gyalogosoknak.

Tehát a gyalogospártiak 32 százalékát teszik ki azok, akik csak egy szakaszon adnák át a rakpartot.

A megkérdezettek 43 százaléka fenntartaná az autóforgalmat, 8 százalék pedig nem válaszolt a kérdésre, vagy nem tudja, mit gondoljon az ügyben.

A kutatást a Budapest Brand Nonprofit Zrt. megbízásából a Medián végezte, 1000 fős, Budapesten reprezentatív mintán – írta a telex.hu.

Sétáló emberek az idősebb Antall József rakparton. A Parlament és a Margit híd közötti részen gyalogos sétányt és fasort alakítottak ki az autósávok és a Duna között. A Budapesti Közlekedési Központ döntése értelmében azonban hétvégente teljes egészében a gyalogosoké és a biciklistáké a Pesti alsó rakpart Fotó: MTVA/Bizományosi/Faludi Imre

Ahogyan arról korábban hírt adtunk, a Pesti alsó rakpartot előreláthatólag a Lánchídtól az Erzsébet hídig vehetik majd birtokba végleg a gyalogosok, futók, biciklisták és más, autó nélkül a fővárosban cirkálók.

A tervezett változtatások ellen a telex.hu beszámolója szerint tiltakozott a Magyar Autóklub és a Budapesti Iparkamara is.

A rakpartot először a Covid–19-járvány elején, 2020-ban nyitották meg a gyalogosok előtt.

Akkor a Medián szerint 73 százalék értett egyet azzal, hogy hétvégente ne legyen gépkocsiforgalom a Pesti alsó rakparton, de még a forgalom teljes megszüntetését is 59 százalék helyeselte.

Neked ajánljuk
Javítja a Volán Budakeszi és a Zsámbéki-medence buszos közlekedését Hasznos funkciókkal gazdagodott a BudapestGO Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam