2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Milyen legyen az Aquincumi híd?

Évtizedek óta szerepel Budapest fejlesztési és szabályozási terveiben az új északi híd megépítése Aquincumnál, a Pók utca és a Váci út között. A Budapesti Közlekedési Központ a Fővárosi Önkormányzat megbízásából széles körű párbeszédet indított arról, milyen legyen majd ez az új Aquincumi híd – adta hírül a telex.hu.

A Budapesti Közlekedési Központ honlapján megjelent közleményből kiderült, hogy a BKK már egy korábbi kérdőívben kikérte a budapestiek véleményét az új híd lehetséges szerepével kapcsolatban.

A 2021 májusában lefolytatott társadalmi egyeztetés alapján a következő megállapításokat tudta levonni a közlekedési vállalat:

  • A lakosság elutasítja a nagy autóforgalmat, és egy közösségi közlekedési kapcsolattal bíró híd megépítését tartja kedvezőnek.
  • A városszerte lakó megkérdezettek elsősorban az autópálya jellegű híd építésétől, a zöld felületek csökkenésétől és a lakóterületek P+R jellegű használatától tartank.
  • A helyi válaszolók a növekvő autóforgalom, valamint a zaj- és légszennyezettség miatt aggódnak.

A tavalyi egyeztetés részletes eredményei ide kattintva megismerhetők.

A fejlesztéssel kapcsolatos információk pedig ide kattintva olvasgathatók.

A budapestiek és a fővárosban közlekedők dönthetnek az északi új Duna-hídról, folytatódik a társadalmi egyeztetés Fotó: BKK

A telex.hu összefoglalója szerint most öt verzió közül lehet választani a BKK honlapján:

  • Széles híd, nagy kapacitású, új, 2x2 sávos levezető utakkal az M3-as és a 10-es út között, amelynek megépítésére csak az M0 északi szektora után kerülhet sor.
  • Széles híd, korlátozott kapacitású levezető utakkal.
  • Híd buszsávval, korlátozott kapacitású levezető utakkal.
  • Híd helyi kapcsolatként, 10-es főúti csatlakozás nélkül.
  • Tisztán közösségi közlekedési híd a meglevő úthálózathoz kapcsolva, a Szentendrei út és Újpest városközpont között, autók nélkül.

A főváros kérdőíven várja a véleményeket június 8-ig, hogy kiderüljön, az egyes szempontok (közúti forgalom, közösségi közlekedés, gyalogos és kerékpáros közlekedés, zöld felület és zöld terület) mennyire fontosak a budapestieknek és a Budapesten közlekedőknek. A híd megépítése azonban csak hosszú távon jöhet szóba – húzta alá a telex.hu.

Az egyes verziók részletesebb, térképes bemutatása és a kérdőív ide kattintva elérhető.

Neked ajánljuk
Javítja a Volán Budakeszi és a Zsámbéki-medence buszos közlekedését Bécs megosztotta Budapesttel napenergiás tapasztalatait Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam