2022. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöldáramot szolgáltató elektromosautó-töltőket telepítenek országszerte

A Vodafone által 2020-ban alapított Vantage Towers Európa egyik vezető mobilkommunikációs állomásokat üzemeltető vállalata. A cég magyarországi kirendeltsége bejelentette, hogy az Elektromotive Hungaria Kft.-vel együttműködve 2022-ben 38 bázisállomás mellé 60 elektromosautó-töltőt telepítenek.

A töltők között 2-szer 22 kilowattos AC töltők és 180 kilowattos DC villámtöltők is lesznek – írta a Forbes.

A 180 kilowattos DC villámtöltőkön 20-25 perc alatt akár 300 kilométerre elegendő áram is tankolható, az ilyen töltők emiatt út menti pihenőkbe és benzinkutakhoz kerülnek majd Magyarország-szerte.

A Vodafone leányvállalata, a Vantage Towers Magyarország Zrt. és az Elektromotive Hungária Kft. a következő egy évben országszerte 38 bázisállomáshoz mintegy 60 elektromos töltőállomást telepít Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A 22 kilowattos AC töltők plug-in hibridek és elektromos autók kiszolgálására is alkalmasak lesznek, és olyan helyekre telepítik majd őket, ahol várhatóan több időt is eltöltenek az autósok.

Ezekre az egységekre színes, interaktív érintőképernyők is kerülnek, amelyeken elérhetők lesznek a környékre vonatkozó hasznos információk.

A töltőállomásokat napelemek és napkollektorok, valamint lítiumion-akkumulátorok látják majd el zöldenergiával. A cél a zöld-elektromobilitás támogatása.

Neked ajánljuk
Májusban átlépte az 51 ezret a zöld rendszámos autók száma itthon Már 660 kg szeméttől mentette meg a földet a RAKUN Dobozközösség Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: forbes.hu
Vissza
Hírfolyam