2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

9 eurós országos havi közlekedési bérletet vezetnek be a németek

A német törvényhozás felsőháza, a Bundesrat áldását adta a 2,5 milliárd eurós tervezetre, így június 1-jétől jön a támogatott országos havibérlet. Három hónapon keresztül mindössze havi 9 euróért lehet majd minden közösségi közlekedési eszközre érvényes bérletet váltani Németországban.

A szuperkedvezményes havibérlet érvényes lesz az összes buszra, villamosra, metróra és egyéb helyi közlekedési eszközre, valamint a helyközi viszonylatokon közlekedő regionális vonatokra is – írta a napi.hu a Politico cikke alapján.

Májusban a felnőtt havijegy Berlin két belső zónájára még 86 euróba került. A 9 eurós bérlet azonban már megtalálható a berlini közlekedési vállalat, a BVG honlapján.

A megemelkedett energiaköltségeket célzó 2. segélycsomag részeként a szövetségi kormány kedvező árú, havi 9 eurós személyi havijegyről döntött, amely három hónapon keresztül váltható a helyi tömegközlekedési eszközökre 

áll a jegy leírásában.

A koronavírus-járvány miatt kihalt Alexanderplatzot szeli át a villamos 2020 decemberében Fotó: MTI/EPA/Alexander Becher

Az intézkedés tehát a részét képezi az energiaimporttól való függőség csökkentését és a tiszta közlekedési módok elterjedésének ösztönzését célzó intézkedéscsomagnak, amelyet azután jelentettek be, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát.

Volker Wissing közlekedési miniszter szerint az árcsökkentés esélyt ad a közösségi közlekedés szolgáltatóinak arra, hogy átcsábítsák az autótulajdonosokat.

A kritikusok azonban azon a véleményen vannak, hogy az olcsó bérlet egyszerűen a vonatok és buszok túlzsúfoltságához vezet majd.

Neked ajánljuk
Javítja a Volán Budakeszi és a Zsámbéki-medence buszos közlekedését Lehet, hogy itthon is jön a nyári olcsó bérlet? Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam