2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A miskolciak vasárnapig tesztelhetik ingyen az elektromos buszozást

A BYD K9UB DW típusú elektromos tesztbusszal a miskolciak már szemezhettek május 11-én a Tiszai pályaudvaron rendezett járműkiállításon, most pedig május 29-ig, vasárnapig azt is kipróbálhatják, milyen az elektromos busszal utazni. Az autóbuszt díjmentesen lehet igénybe venni – közölte az MVK.

Az MVK Miskolc Városi Közlekedési Zrt. honlapján elérhető az elektromos tesztbusz részletes menetrendje, ide kattintva

A BYD K9UB DW típusú, szóló kivitelű jármű 12,2 méter hosszú és 37 darab ülőhellyel rendelkezik. A buszt kipróbáló egyik járművezető elmondta, hogy nemcsak sokkal csendesebb az elektromos busz, hanem jobban is gyorsul, dinamikusabb is.

A Miskolcra érkezett BYD modell egyetlen feltöltéssel mintegy 300 kilométert tud megtenni 

írta a villanyautosok.hu.

Elektromos tesztbusz közlekedik Miskolcon Fotó: MVK Zrt. – A Miskolc-csoport tagja

Az elektromos mobilitással foglalkozó szakoldal arra is rámutatott, hogy

Miskolc autóbuszflottájának nagyobbik felét jelenleg ugyan sűrítettföldgáz-üzemű (CNG) járművek teszik ki, a jövőt azonban már kizárólag elektromos buszokkal tervezi a város.

Éppen a napokban készült el Kínában az első Miskolcra szánt tisztán elektromos BYD K9UD LF típusú, városi, háromajtós, alacsony belépésű, szóló autóbusz az idén érkező 10 darabos sorozatból, a további 9 példányt már Komáromban gyártják majd.

A most tesztelt busz egy régebbi típusa a városba idén érkező új modelleknek.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam