2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva

2021. június 16-án teljesen lezárták a felújításra váró Lánchidat és annak közvetlen környékét a forgalom elől. A lezárás évfordulója alkalmából a Budapesti Közlekedési Központ time-lapse videón mutatta meg, milyen változások történtek a nemzeti összetartozás jelképének számító átkelőn a felújítás első évében.

A Lánchíd korszerűsítési munkáinak következő lépéseként a híd stabilitása szempontjából kulcsfontosságú szerkezeti elemek rekonstrukciójára kerül sor az átkelő budai hídfőjénél.

A forgalmi változás hónapjaiban a budai hídfőnél a kivitelező szakemberei átépítik a partközeli – a rakparti forgalom mellett eddig hozzáférhetetlen – szerkezeti részeket, illetve kijavítják az acélszerkezeten lévő hibákat Fotó: BKK

A munkák miatt június 20-tól, hétfőtől augusztus közepéig ideiglenesen lezárták a Halász utca és a Döbrentei tér közötti rakpartszakaszt a közúti forgalom elől.

A pesti alsó rakparton ebben az időszakban a hét minden napján, így hétvégente is lehet gépjárművel közlekedni – tájékoztatott a BKK a honlapján.

Time-lapse videón a Lánchíd felújításnak első éve Forrás: BKK – Budapesti Közlekedési Központ/YouTube.com

A Lánchíd felújításának folyamatáról ide kattintva évszakokra bontott képgaléria is nézegethető. A munkálatokról minden információ elérhető ezen a linken keresztül.

A felújítás most megkezdődött szakaszát kísérő forgalmi változásokról ide kattintva lehet megtudni minden részletet. 

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: YouTube.com/BKK – Budapesti Közlekedési Központ
Vissza
Hírfolyam