2019. november 19., Erzsébet
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Oktatás 

Mi következik az eldobható dolgok világa után?

Egészen az utóbbi évekig felnőttnek és gyereknek egyaránt magától értetődő volt, hogy mindennapi kényelmünk érdekében számos olyan – műanyagból készült – tárgyat használtunk, amely feladatának ellátása után a szemétben köt ki.

Oktatás 

A BrandFestival a fiatalokat is megszólítja

Mátyás Kitti, a BrandFestival Youth egyik alapítója tudja, hogyan kell értékes és érdekes témákkal lekötni a tizen- és huszonéves korosztály figyelmét. A telt házas előadássorozat tavaly a black mirror jelenséget, idén a zero waste témakört és a klímaszorongást veszi terítékre. (Kép: BrandFestival/facebook.com)

joy.hu
Oktatás 

Indulj el egy úton! – Kalandok az Országos Kéktúra útvonalán

A Seregélyesi Baptista Általános Iskola idén ötödik alkalommal hirdeti meg az „Indulj el egy úton…!” című természetismereti turisztikai vetélkedőt.

Oktatás 

Elsőként Olaszországban lesz kötelező iskolai tananyag a klímaváltozás

Az olasz állami iskolai tananyagban jövőre már szerepelni fog a klímaváltozás és a fenntartható fejlődés.

Oktatás 

A talajélet vadvilága ellátogat az óvodába

Az egészséges talaj az egészséges növény- és állatvilág záloga. A jó minőségű talaj és komposzt készítésében segítő titokzatos társaságot (ászkákat, százlábúakat, ugróvillásokat és társaikat) hozzák testközelbe a Zöld Kapcsolat Egyesület szemléletformáló foglalkozásai.

Oktatás 

Sikeres fiatalok egy élhető bolygón

A Goals for Good egy fiataloknak és fiatal felnőtteknek szóló, 4 foglalkozásból álló kurzus. A négy alkalom során a résztvevők megtanulják, hogyan tűzzenek ki és valósítsanak meg célokat hatékonyan úgy, hogy saját jóllétük növelése nem árt a környezetnek.

Oktatás 

A PTE hallgatója képviselte Magyarországot az ENSZ közgyűlésén

Sparks Jason, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar hatodéves hallgatója egy háromfordulós kiválasztási folyamaton vett részt az ENSZ magyar ifjúsági küldött pályázatán, amin az indulók között ő bizonyult a legsikeresebbnek.

Oktatás 

Magyar diákok nyerték a fenntartható innovációról szóló verseny fődíját

A Wizz Air kihirdette a diákoknak kiírt, WIZZ Youth Challenge elnevezésű versenyének nyerteseit és díjazottjait.

Oktatás 

Az óvodások nyelvén szólni, nem éppen mesés helyzetünkről

Képzeletbeli játékra hívja a gyerekeket Gévai Csilla képzőművész, meseíró, aki környezetvédelmi mesekönyveket illusztrál, és a Kék Bolygó Alapítvány támogatásával egy átfogó környezetvédelmi programmal látogatja meg az ország tizenöt óvodáját.

Oktatás 

Közadakozásból újjáépült a Kékbegy tanösvény pallósora

Az országban egyedülálló közösségi összefogással épült újjá a Farmosi Madárvárta területén található Kékbegy tanösvényhez tartozó 200 méter hosszú pallóhíd, amely februárban egy nádastűz során vált a lángok martalékává.

Oktatás 

Egyetemi hallgatók pályázhatnak klímavédelmi programokra

Klímavédelmi és fenntarthatósági pályázatokat hirdetett meg egyetemi hallgatók számára a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány.

Oktatás 

„Fenntartható életmód a gyakorlatban” konferencia

A Somosi Környezetnevelési Központ 17–25 év közötti, környezetvédelemmel foglalkozó, Kárpát-medencei magyar fiatalok részére szervez konferenciát.

Oktatás 

Áder János: a fiatalok szeretnék Magyarországot olyannak megőrizni, amilyennek nagyszüleik láthatták

A fiatalok szeretnének tiszta környezetben élni, ezt a természetes igényt fogalmazták meg a pályázatra beadott rajzokkal, fotókkal, plakátokkal – mondta Áder János köztársasági elnök újságíróknak az SDG for Kids verseny díjkiosztó rendezvénye után csütörtökön a Budapesti Víz Világtalálkozón.

Oktatás 

Elismerésre méltó kalandozások

Zöld egyensúly kategóriában az E.ON EnergiaKaland programja nyerte az Effekt 2030 díjat. Az energiacég munkatársai több mint tíz éve járják önkéntesként az iskolákat, hogy különleges tanórákat tartva segítsenek a pedagógusoknak a gyerekek energiatudatos nevelésében.

Oktatás 

Iskolazöldítő programot indít a P&G és a Penny

A tavalyi sikeres iskolazöldítő programja után a P&G idén a Penny Market üzletlánccal fogott össze, hogy programjával 4 magyarországi iskolának adjon lehetőséget a zöldülésre.

Oktatás 

Mesés ösvények vezetik be a gyerekeket a természet rejtelmeibe

Az Európalánta Egyesület által létrehozott Meseösvények a tudatos természetjárást segítik elő azáltal, hogy egy-egy terület állat- és növényvilágával ismertetik meg a gyerekeket.

Oktatás 

Az egész ország nyomon követte a Világ Legnagyobb Tanóráját

Rendhagyó módon nyitották meg a Világ Legnagyobb Tanóráját egy budapesti iskolában. 

Oktatás 

Konferencia a környezeti nevelés jövőjéről

Szakmai, civil és tudományos szervezetek közösségeit képviselő szakértők, szemléletformálók és kutatók közreműködésével elkészültek a Nemzeti Környezeti Nevelési Stratégiai Alapvetés legújabb kéziratai. A megújított alapvetés véglegesítése előtt, az immár 21 éves hagyománynak megfelelően, nyilvános konferenciát tartott a munkát összefogó Magyar Környezeti Nevelési Egyesület.

Oktatás 

Tudatos nyersanyag-felhasználásra ösztönöz a nemzetközi diákverseny

A Bay Zoltán Kutatóintézet nemzetközi edukációs projektet és versenyt szervezett a V4-országok iskolái számára, melynek döntőjét szeptember 27-én, a Kutatók Éjszakáján rendezték meg Budapesten.

Oktatás 

TreeDependent – Fákkal felelősen

A „TreeDependent – Fákkal felelősen” program keretében a GreenDependent Intézet befogadó intézményeket (így többek között iskolákat, óvodákat) keres, amelyek szívesen ültetnének kertjükbe őshonos gyümölcsfákat.