Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 1., Hugó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Oktatás 

A Virtuális Erőmű Program is segíti a távoktatást

A VEP ingyenesen elérhetővé teszi az Oktatási Hivatal által is jóváhagyott alsós, felsős és középiskolai korosztálynak szóló tananyagait, oktatási segédanyagait.

Oktatás 

Interaktív tartalmakkal otthonról is ismerkedhetünk a madarak világával

A Magyar Madártani Egyesület az évek alatt számos olyan oktatóanyagot és applikációt dolgozott ki, amelyeknek a távoktatás alatt is hasznát vehetik a természettel ismerkedő diákok.

Oktatás 

Ötletek a fenntartható fejlődési célok oktatásához – Megfizethető és tiszta energia

A világ vezetői 2015 szeptemberében New Yorkban ENSZ-csúcstalálkozón kötelezték el magukat többek között amellett, hogy véget vetnek a szegénységnek, megküzdenek a klímaváltozással, és harcolnak az igazságtalanság ellen. Ezen célok megvalósíthatósága azonban a most felnövekvő generáción is múlik majd.

Oktatás 

Káros lufik helyett zöld lombbal ünnepelnek

Az újbudai József Attila Gimnázium végzős diákjai osztályfőnökük kezdeményezésére megszakítják az iskolában évek óta létező nem éppen szerencsés hagyományt, a héliummal töltött lufik szabadon engedését.

Oktatás 

Újabb muníció a távoktatáshoz

A járványhelyzettel járó pedagógiai kihívások megoldásához szeretne hozzájárulni az FKF Zrt. is, ezért ismeretterjesztő programjait a távoktatás kívánalmai szerint alakítja át.

Oktatás 

A járvány alatt sem maradunk a természet csodái nélkül

A Csodák Palotája a Facebookra költözött, hogy a világ működésének megismerése a járvány alatt is folytatódhasson.

Oktatás 

Az otthonról tanulókra is ráfér az alkotó kikapcsolódás

Ebben segítenek a Magyar Természettudományi Múzeum Facebook-oldalán közzétett színezők is.

Oktatás 

Elhalasztják a Fenntarthatósági témahetet, több környezetvédelmi pályázat határideje kitolódik

A veszélyhelyzetre tekintettel az emberi erőforrások minisztere határozatot bocsátott ki a Fenntarthatósági témahét elhalasztásáról, pótlása az ősszel várható – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma az MTI-vel.

Oktatás 

Valamit visz a víz – tanulságos rövidfilm a legkisebbeknek

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács „Valamit visz a víz” címmel készített animációs kisfilmet a környezetvédelem fontosságáról.

Oktatás 

Klímaügy: a megoldásban a fiatalokra is számítanak

A Generation Climate Europe a fiatalok és szakértők ötleteit, javaslatait gyűjti a klímaváltozás elleni hatékony fellépés, valamint az európai és globális méltányos klímakezelés érdekében.

Oktatás 

Védd a bolygót! – Kisfilm a fenntartható fejlődésről

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács egy 4,5 perces, látványos videóval segítené a diákokat és a tanárokat, hogy a fenntartható fejlődés témájával az otthoni tanulás keretében is foglalkozhassanak.

Oktatás 

Elstartolt a ZöldOkos Kupa

A felső tagozatosokat megszólító versenyt idén is a Fenntarthatósági Témahét keretében rendezik meg.

Oktatás 

Öko Hírnök-képzés pedagógusoknak

A Humusz Szövetség ingyenes 18 órás képzést indít általános iskolai (felső tagozat) és középiskolai tanárok, környezeti nevelők számára. A képzés célja, hogy felvértezzék a környezeti nevelőket a klímaváltozás okozta pedagógiai kihívásokkal szemben. 

Oktatás 

Szórakozzon az Energiahivatal honlapján! Interaktív e-learning-alkalmazással bővült az oldal

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elkötelezett az energiahatékonyság és a klímavédelem mellett, az energiatudatosság növelését pedig kiemelten fontosnak tartja. Megújult energiahatékonysági honlapján egy interaktív e-learning-alkalmazás segítségével az érdeklődők játszva ismerhetik meg az energiamegtakarítás praktikáit és a legújabb energiahatékonysági megoldásokat.

Oktatás 

A világ egyik országában sem biztosított a gyerekek jövője

Gyorsételek, klímaváltozás, egyenlőtlenségek – egy új kutatás kongatja meg a vészharangot a gyerekek jövője miatt.

Oktatás 

Ti jól ismeritek hazánk élővilágát?

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a Madarak és Fák Napja alkalmából országos versenyt hirdet az általános iskolai felső tagozatos tanulók számára.

Oktatás 

Idén is meghirdeti pályázatát a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal

Újra Energiaköveteket keres a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), akik újszerűen és élvezetesen tudnak mesélni a fiataloknak az energiáról és az energiatudatosságról.

Oktatás 

Fiatalok Az Európai Erdőkben 2020

Az Országos Erdészeti Egyesület és a „Young People in European Forests” (YPEF) Nemzetközi Bizottság nemzetközi tanulmányi versenyt hirdet „Fiatalok Az Európai Erdőkben – 2020” címmel.

Oktatás 

Mi fán terem az erdő? – erdőismereti vetélkedő középiskolásoknak

Mi mindent ad nekünk az erdő? Milyen hatással van ránk az erdő a mindennapokban, és mi milyen hatással vagyunk rá? Az Országos Erdészeti Egyesület vetélkedőjéből mindez kiderül, ráadásul a részt vevő csapatok értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak.

Oktatás 

Új tanösvény várja a gyerekeket a debreceni Nagyerdőben

Teljesen megújította a Nyírerdő Zrt. a korábbi, csaknem két évtizeddel ezelőtt létrehozott Borostyán tanösvényt a debreceni Nagyerdőben.