2019. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Oktatás 

Prevenciós programok a Komárom-Esztergom megyei óvodákban

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal egészségfejlesztői harmadik éve vannak jelen Tatabánya és Komárom városának óvodáiban az egész nevelési évben zajló egészségfejlesztési programjukkal. 

Oktatás 

Tudatos vevőket nevel a Pécsi Kodály Zoltán Kollégium

A Pécsi Kodály Zoltán Kollégium elnyerte a „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címét.

Oktatás 

Országos iskolakert-fejlesztési program indul

Az Agrárminisztérium, az Iskolakertekért Alapítvány, a Váci Egyházmegyei Karitász és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara saját iskolakert-kezdeményezéseik összehangolásaként országos iskolakert-fejlesztési programot indít januárban, melynek keretében tankerteket hoznak létre a nagyvárosi iskolákban.

Oktatás 

Hasznos változás – a legnagyobbaktól a legkisebbekig

A Corvinus Egyetem hallgatói a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítették kisiskolások körében.

Oktatás 

Tudj meg mindent a tulipánról!

A jelenségalapú oktatás a környezeti problémák bonyolult összefüggéseinek megértetéséhez is hasznos eszköz. (Fotó: PBednarz/flickr.com)

oktatás2030.hu
Oktatás 

Mit sütött ki a Felelős Gasztrohős 2018-ban?

A Greenfo összegyűjtötte, hányféle eszközzel küzdött az élelmiszerekkel és az étkezéssel kapcsolatos tudatosság terjesztéséért 2018-ban a Felelős Gasztrohős.

Oktatás 

Márciusban újra Fenntarthatósági Témahét

2019. március 18–22. között immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Fenntarthatósági Témahét. A 2019-es év kiemelt témája a közösségi közlekedés, a víz és a fenntarthatóság.

Oktatás 

Debreceni iskolások „tonnaszám” védik a jövőt

Európai uniós elvárás és jogszabályi kötelezettség is a háztartásokban keletkező elhasználódott elektronikus berendezések elkülönített gyűjtése. Ebben a szellemben hirdette meg 2018-ban E+E hulladékgyűjtő versenyét az A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft. is.

Oktatás 

Környezeti nevelés a művészet eszközeivel

A leginkább tájművészetként vagy zöld művészetként fordítható módszer összekapcsolja a környezeti nevelést és a művészi tájformáló tevékenységet. A land art környezetnevelési óráit legszívesebben a „civilizálatlan” természetbe viszi ki, mert vizsgálódásának ez az igazi helyszíne. (Fotó: Sheila/flickr.com)

ofi.hu
Oktatás 

A környezeti nevelésre koccintottak

Az elmúlt években közel 10.000 gyerek környezettudatos nevelését segítette a Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület, többek között ezért kapták ők azt az adományt, amelyet a magyarok „söröztek össze” az elmúlt pár hónapban.

Oktatás 

A környezettudatosság jegyében telt a december Dombóváron

Az Illyés Gyula Gimnázium diákjai a környezettudatos gondolkodás és életmód megismerése érdekében a hónap során több olyan workshopon vettek részt, amelyek központi témája a fenntartható fejlődés volt.

Oktatás 

Orosházi gimnazistáknak tartottak klímacsúcsot

Szuda Ágnes, aki az ENSZ magyarországi ifjúsági küldötte, a Táncsics Mihály gimnáziumban tartott klímacsúcs-szimulációt érdeklődő diákoknak.

Oktatás 

Környezeti nevelés az Ős-Dráva Látogatóközpontban

Az Ormánságban található látogatóközpont fogadóépületének jól felszerelt multimédiás oktatótermében érdekes foglalkozások várják az óvodásokat, iskolásokat és egyetemistákat, valamint a felnőtt korosztályt és az időseket egyaránt. 

Oktatás 

Előkelő helyezést ért el a zöld egyetemek rangsorában a Szegedi és a Pécsi Tudományegyetem

A világ környezettudatos felsőoktatási intézményeit rangsoroló listán 719 regisztrált egyetem közül a Szegedi Tudományegyetem a 77., a Pécsi Tudományegyetem pedig a tavalyi eredményén 39 helyezést javítva a 140. helyen végzett.

Oktatás 

Kutyatár vagy könyvtár? Ez is, az is!

Vicces és  kedves programmal segítik az amerikai könyvtárak az olvasástanulást. A „Read to a dog” projekt lényege, hogy a gyerekek kutyáknak olvasnak fel hangosan.

Oktatás 

A győri egyetemisták a madarakkal ünneplik a karácsonyt

A Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának udvarán a fák-bokrok az adventi időszakban nem fénylő, és nem is harsány, de gondoskodó „karácsonyfákká” válnak, a természetbe olvadó, hasznos díszekkel: madárkalácsokkal.

Oktatás 

Kihirdették a Környezettudatos karácsony program idei nyerteseit

A Rákosmenti Hétszínvirág Óvoda négy kiemelt csoportja nyerte a Városháza parkban kihirdetett idei Környezettudatos karácsony elnevezésű programjában az óvodás korcsoport fődíját, az iskolások között pedig a XV. kerületi Károly Róbert Általános Iskola 4.C osztálya lett a győztes.

Oktatás 

A klímavédelem a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karán is kiemelt figyelmet kap

A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karán induló alap- és mesterképzések kiemelt hangsúlyt fordítanak a környezetvédelemmel kapcsolatos komplex ismeretek oktatására.

Oktatás 

Januárban fogadja az első gyermekcsoportokat a pécsi állatkert új természettudományos élményközpontja

Januárban fogadja az első gyermekcsoportokat a pécsi állatkert új természettudományos élményközpontja – közölte az intézmény az MTI-vel, miután pénteken bemutatták a projektben részt vevő iskolák vezetői számára a központ céljait és programjait.

Oktatás 

Zsófi néni és a hulladék

Zsófi néni a kukások védőangyala. Ő a „Zöldnagyi”: szerinte az odafigyelés a környezetünkre nem extra teher, nem is tudná másképp csinálni.