2020. január 23., Rajmund, Zelma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Oktatás 

Szerintem… Fiatalok egy zöldebb jövőért az APPLiA-val

A tavalyi ősz során hirdette meg az APPLiA Magyarország Egyesülés a Szerintem… Fiatalok egy zöldebb jövőért! pályázatát általános iskolás  és középiskolás diákoknak. A pályázat kiírója arra kérte a diákokat, hogy fogalmazzák meg, mit is gondolnak környezetünk, bolygónk jelenéről és jövőjéről.

Oktatás 

Villanyriskákra vált az Amazon Indiában

Jeff Bezos, az Amazon alapítója Twitteren jelentette be, hogy az elektronikus kereskedelemmel foglalkozó cége Indiában elektromos riskákkal és villanyautókkal fogja kézbesíteni a csomagokat. 

Oktatás 

Az EvolúciJÓ Játék! – workshop pedagógusoknak

Az ELTE Növényrendszertani, Ökológiai és Elméleti Biológiai Tanszéke workshopot hirdet gimnáziumi tanároknak, tanár szakos hallgatóknak és mindazoknak, akiket érdekel az élményközpontú oktatás.

Oktatás 

Bővül a Vándortábor program

Új útvonalakkal és új vándortáborral bővül idén a Vándortábor program, 24 útvonal várja azt a mintegy 13 ezer felső tagozatos és középiskolás gyereket, akik idén nyáron gyalog, kerékpárral vagy vízen fedezik fel Magyarország tájait, kulturális örökségét – jelentette be Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos

Oktatás 

Az óvodában is jól jön a komposztláda

A Tigáz Zrt. „Töltsük újra a természetet!” elnevezésű programját Kelet-Magyarország öt városában indította el, hogy megmutassa: kis tudatossággal bárki segíthet a környezet megújulásában.

Oktatás 

Segítséget kapnak a klíma miatt szorongó izlandi diákok

A szigetországban új tananyagot dolgoztak ki a klímaváltozás és az azzal kapcsolatos aggodalmak kérdéskörében.

Oktatás 

Vásárlóival együtt tesz az élhető jövőért a SPAR

A vállalat új ernyőmárkát hoz létre a fenntartható fejlődési célok megvalósításával kapcsolatos törekvéseinek összefogására.

Oktatás 

A Zöld Kakas Líceumé 2019 legszebb komposztálója

Magyarország II. Komposztáló-szépségversenyének rendezője, a JÖN Alapítvány 40 indulóból választotta ki a győztest.

Oktatás 

Nyeregben a környezet- és egészségtudatos szemléletformálás

Létezik olyan szemléltető eszköz, amely a hulladék-újrahasznosítás, az energiatermelés és az egészséges életmód kérdéseit egyszerre teszi kézzelfoghatóvá a gyerekek számára? Természetesen, sőt, több mint ötvenféle van belőle!

Oktatás 

Egy tenyér – egy fa

Ezer fát ültet el december közepén gyerekekkel közösen Budapesten az Országos Erdészeti Egyesület, az első ötven fát kedden, a II. kerületben.

Oktatás 

Tanulás a jövőért – kompetenciák a fenntarthatóságra nevelésben

A nevelés, a szemléletformálás fontos szerepet játszik abban, hogy az embereket képessé tegye olyan módon együtt élni, hogy hozzájárulhassanak a fenntartható fejlődéshez.

Oktatás 

Idén is Környezettudatos karácsonyuk lesz a kisiskolásoknak

Idén is meghirdette a Szabad Tér Színház és a Főkert Zrt. közös kezdeményezését, a Környezettudatos karácsony programot kisiskolás csoportok részére, már lehet szavazni a gyerekek által készített adventi koszorúkra a kezdeményezés Facebook-oldalán.

Oktatás 

Szemléletes videón a pillepalackok felelőtlen használatának mázsás következményei

Hogy folytatódik a történet, amely számunkra az utolsó korttyal ér véget? Miért fontos, hogy minden egyes megvásárolt palack a műanyaggyűjtőben végezze? 

Oktatás 

Továbbra is a Szegedi Tudományegyetem a legzöldebb magyar felsőoktatási intézmény

A fenntarthatósági szempontok alapján készült GreenMetric világrangsorban a 74. helyen végzett a szegedi intézmény.

Oktatás 

Már közel félezer diáknak tartottak interaktív tanórát az energiakövetek

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal 2017-ben indult társadalmi felelősségvállalási programjának célja, hogy bővítse a felső tagozatos és középiskolás diákok tudatos energiafogyasztással kapcsolatos ismereteit.

Oktatás 

Kutyák tanítják hulladékcsökkentésre az ajkai gyerekeket

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét apropóján Éden, a labrador és Mese, a golden retriever segített a kutyafelvezető pedagógusoknak, hogy a kisiskolások és óvodások számára még élvezetesebben és érthetőbben tudják átadni az otthonunkban keletkező szemét helyes kezelésével kapcsolatos ismereteket.

Oktatás 

Jövőre is megrendezésre kerül a Fenntarthatósági Témahét

A 2019–2020-as tanévben április 20. és 24. között kerül megrendezésre a rendezvénysorozat, amelynek kiemelt témája az energia, a klímaváltozás és az egészségnevelés lesz. 

Oktatás 

Megkezdődött Kecskeméten a háromnapos Országos Zoopedagógiai Konferencia

Ma már az állatkertek egyik legfontosabb feladata az oktatás, tanítás, amelynek legfontosabb üzenete a természet szeretete és védelme kell hogy legyen – fogalmazott Veprik Róbert, a Magyar Állatkertek Szövetségének (MÁSZ) alelnöke, a Szegedi Vadaspark ügyvezető igazgatója az Országos Zoopedagógiai Konferencia megnyitóján Kecskeméten csütörtökön.

Oktatás 

Mi következik az eldobható dolgok világa után?

Egészen az utóbbi évekig felnőttnek és gyereknek egyaránt magától értetődő volt, hogy mindennapi kényelmünk érdekében számos olyan – műanyagból készült – tárgyat használtunk, amely feladatának ellátása után a szemétben köt ki.

Oktatás 

A BrandFestival a fiatalokat is megszólítja

Mátyás Kitti, a BrandFestival Youth egyik alapítója tudja, hogyan kell értékes és érdekes témákkal lekötni a tizen- és huszonéves korosztály figyelmét. A telt házas előadássorozat tavaly a black mirror jelenséget, idén a zero waste témakört és a klímaszorongást veszi terítékre. (Kép: BrandFestival/facebook.com)

joy.hu