2018. február 19., Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Indul a Dunavirág Vízibusz

A Duna–Ipoly Nemzeti Park interaktív mozgó laboratóriumával bármelyik diák vízbiológussá válhat. A mobil vízvizsgáló állomás megrendelésre házhoz megy, hogy gyerekcsoportok és iskolai osztályok számára interaktív, játékos foglalkozás keretében engedjen bepillantást a helyi élővizek titkaiba.

Egy patak, tó vagy folyó a földi élővilág sokszínűségének, bonyolult viszonyainak tengernyi példáját rejti. Ha ezekkel megismertetjük a gyerekeket, hosszas papolás vagy lelki fröccs nélkül is megértik majd, miért kell óvnunk a vizes élőhelyeket, a megszerzett ismeretek birtokában pedig a vízparti kirándulások még nagyobb élményt jelentenek majd nekik.

Fotó: Selmeczi Kovács Ádám

A Dunavirág Vízibusz a nyár folyamán járt már Budaörsön, Zuglóban, Tolmácson és Száron is, a program Facebook-oldala számos sikeres foglalkozásról tanúskodik. A busz máshova is szívesen ellátogat, tájékozódni a Duna–Ipoly Nemzeti Park honlapján lehet.

Tovább a forrásra: Duna-Ipoly Nemzeti Park
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
„Ember és természet” fotópályázat 2018 10 csodálatos hely a téli Erdélyben és Székelyföldön 100 éve érintetlenül – A svájci vadon 12 hónap az erdőn 2017 a rekordok éve volt a Pilisi Parkerdőben