2019. február 16., Julianna, Lilla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Indul a Dunavirág Vízibusz

A Duna–Ipoly Nemzeti Park interaktív mozgó laboratóriumával bármelyik diák vízbiológussá válhat. A mobil vízvizsgáló állomás megrendelésre házhoz megy, hogy gyerekcsoportok és iskolai osztályok számára interaktív, játékos foglalkozás keretében engedjen bepillantást a helyi élővizek titkaiba.

Egy patak, tó vagy folyó a földi élővilág sokszínűségének, bonyolult viszonyainak tengernyi példáját rejti. Ha ezekkel megismertetjük a gyerekeket, hosszas papolás vagy lelki fröccs nélkül is megértik majd, miért kell óvnunk a vizes élőhelyeket, a megszerzett ismeretek birtokában pedig a vízparti kirándulások még nagyobb élményt jelentenek majd nekik.

Fotó: Selmeczi Kovács Ádám

A Dunavirág Vízibusz a nyár folyamán járt már Budaörsön, Zuglóban, Tolmácson és Száron is, a program Facebook-oldala számos sikeres foglalkozásról tanúskodik. A busz máshova is szívesen ellátogat, tájékozódni a Duna–Ipoly Nemzeti Park honlapján lehet.

Neked ajánljuk
Prevenciós programok a Komárom-Esztergom megyei óvodákban Országos iskolakert-fejlesztési program indul Nemzetközi együttműködés a dunai árvízvédelemért Spanyolország leállítja az atomerőműveit Ne a költési időszakban újítsunk fel házat, és vágjunk ki fákat!
Tovább a forrásra: Duna-Ipoly Nemzeti Park
Vissza
Hírfolyam