2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kéktúrás vetélkedő

Idén is lesz „Indulj el egy úton” természetismereti vetélkedő, amelyre négyfős általános iskolás csapatok jelentkezését várják. A részvétel ingyenes a kalandnak sem utolsó, többfordulós és értékes díjakkal jutalmazott csapatversenyen. A vetélkedő célja, hogy a részt vevő gyerekek, és persze a felnőttek is, megszeressék a Kéktúra útvonalát, Magyarország rejtett szépségeit, értékeit.

Az „Indulj el egy úton” természetismereti vetélkedő két éve került először megrendezésre. Az első évben Hollóházától Putnokig „gyalogoltak” a résztvevők. A második évben a Bükk, a Mátra és a Cserhát következett, ebben a tanévben pedig a Börzsöny, a Visegrádi-hegység és a Pilis tájaira kerül sor. A vetélkedő alapja az Országos Kéktúra, az aktuális szakasz által érintett tájak természeti, történelmi, néprajzi értékei, turisztikai érdekességei, valamint az adott terület nemzeti parkja.

A szervezők természetjárás iránti igényt szeretnék felkelteni minél több diákban, szülőben, tanárban. Cél az ismeretterjesztés is, hiszen akár a valóságban, akár virtuálisan túrázunk, tapasztalati úton rengeteg új ismeretet, információt szerezhetünk. A résztvevők megismerhetik az idei túraszakasz és a határon túli hegyvidék földtani sajátosságait, növény- és állatvilágát, történelmi és néprajzi emlékeit, értékeit. A rendezvény megálmodói azt remélik, a feladatmegoldás közben a csapatok valódi csapattá kovácsolódnak, s ezt az érzést, a közös munka, az együttlét örömét túráik alkalmával terepi viszonyok között is megtapasztalják majd. 

A vetélkedőre általános iskolás korosztályú gyerekek jelentkezhetnek, három kategóriában itthonról és a határon túlról. Külön csoportban indulnak a 3–4, az 5–6. és a 7–8. évfolyamos diákok. A seregélyesi csapatokat külön értékeljük. Jelentkezni a vetélkedő hivatalos oldalán lehet a jelentkezési lap kitöltésével. Határidő 2017. november 20. Fontos tudnivaló, hogy egy csapat 4 főből állhat. Nem kötelező érvényű, hogy minden csapattag azonos iskolába járjon. Baráti társaságok, egyesületek tagjai is alkothatnak csapatokat. Fontos tudnivaló, hogy a vetélkedő ingyenes, vagyis nincs nevezési díj.

A  vetélkedő főszervezőjével, Sajtos Józseffel a turistamagazin.hu készített interjút.

Neked ajánljuk
Erdőböngésző: online játékban tárulnak fel a tölgyerdők titkai A szegedi a legfenntarthatóbb egyetem Magyarországon Turisztikai fejlesztések Sopron környékén Ennyi energiát termeltünk 2021-ben Északkelet-Európa lesz a kontinens éléskamrája?
Tovább a forrásra: turistamagazin.hu
Vissza
Hírfolyam