2018. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Zoopedagógiai szaktanácsadás és képzések az Állatkertben

Az állatkerti oktatás-nevelés olyan pedagógiai lehetőség, mely színesíti az óvodapedagógusok, tanítók, tanárok módszertani eszköztárát. Az Állatkert több évtizede foglalkozik főiskolai, egyetemi hallgatók és gyakorló pedagógusok szakmódszertani képzésével. Helyben tartott képzéseiken egyedi igényeket is figyelembe vesznek.

A Budapesti Állatkertben a 2017–18-as tanévben elérhető Zoopedagógiai szaktanácsadás és képzések: 

 • Személyes konzultáció
  Amennyiben szeretne saját zoopedagógiai tematikát, vetélkedőt, segédanyagot, szakköri programot, projektet összeállítani óvodai csoportja, tanulócsoportja, óvodája, iskolája számára, vagy tanácsot, programajánlót kér az állatkerti kirándulás megszervezéséhez, kérdéseit szívesen megválaszoljuk e-mailben vagy egy személyes találkozás, helyszínbejárás során.
 • Oktatási tájékoztató
  Szeretne kollégáival együtt tájékozódni a Budapesti Állatkert oktatási lehetőségeiről? Szeretettel várjuk Önöket oktatótermünkben egy csoportos, általános tájékoztatóra és szakmai beszélgetésre.
 • Módszertani csoportvezetés
  Szeretne új módszertani ötleteket az állatkerti foglalkozásaihoz? Esetleg mindez érdekelné az óvodai, iskolai munkaközösség többi tagját is? Sétáljanak velünk végig az állatkerten, ahol konkrét módszertani, szemléltető és játék ötleteket adunk a tervezéshez.
 • Módszertani tréning
  Ha már kifogytak az ötletekből, hogy milyen témában és hol szervezzék meg szokásos továbbképzési, módszertani napjukat, várjuk Önöket az állatkertben módszertani tréningjeinken. Vetített előadás, gyakorlati bemutató, képességfejlesztő játékok és kontaktállatok is szerepelnek a programban.
 • Módszertani nap
  Ha Ön és intézménye igazán elkötelezett a környezeti nevelés és a zoopedagógia iránt, töltsenek el egy egész munkanapot a Budapesti Állatkertben, ahol módszertani tréningen, tematikus sétán és változatos közönségprogram elemeken vezetjük végig önöket. Részletesen megismerkedhetnek az intézményünk adta oktatási-nevelési lehetőségekkel.

További információk az alábbi linken.

Neked ajánljuk
Has, alkoss, gyarapíts – iskolai foglalkozások a fenntartható táplálkozásról Iskolakertet minden gyereknek! – Plakátterv iskolakertek népszerűsítésére Szennyezett vizet állított ki a Pécsi Állatkert A hőhullámokat a tengeri élőlények is megsínylik Tovább csökkent az óriáspanda veszélyeztetettsége
Tovább a forrásra: Budapesti Állatkert
Vissza
Hírfolyam