2019. június 26., János, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Peti és Petra gyermekek ezreit mozgatta meg

Egy kreatív, szemléletformáló rajzversenyért érdemelte ki a hazai társadalmi felelősségvállalás legrangosabb díját egy független laboratórium: Peti és Petra, a két PET-palack kalandjai több ezer gyerek fantáziáját mozgatták meg, a gyönyörű rajzok a környezetvédelem tematikájában születtek.

A CSR Hungary Díj 2006 óta a szakmai vállalati felelősségvállalás legfontosabb fóruma Magyarországon. Idáig több mint 180 magyar és külföldi érdekeltségű cég pályázott a díjra, amelyet az idén november 17-én, Budapesten, a Hotel Hungaria City Centerben adtak át ünnepélyes keretek között.

Mit keres két PET-palack a természetben? A kérdésre az egész ország területéről és a határon túlról is válaszoltak az óvodás és általános iskolás gyerekek, mégpedig szebbnél szebb rajzokkal. Peti és Petra kalandjait több ezer gyerek ismerhette meg.

A környezetvédelemmel, élelmiszer- és egészségbiztonsággal foglalkozó Wessling Hungary független laboratórium és tudásközpont munkatársai a szemléletformálásra helyezték a legfőbb hangsúlyt: a versenyzők a rajzolás során szembesülnek korunk egyik legfontosabb kihívásával, a környezetszennyezéssel, amelynek megoldására gyönyörű és kreatív megoldásokkal jelentkeztek.

A legügyesebb, legötletesebb pályázók a nyeremények mellett megismerkedhettek egy igazi vizsgálólaboratórium munkájával, a szelektív hulladékgyűjtés és feldolgozás világával, az önkéntes PET Kupa szellemiségével és a Csodák Palotájába tudományos élményeivel.

A Wessling CSR-stratégiájában a tudományos tájékoztatást helyezte előtérbe. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel közösen kutatólaboratóriumot tartanak fenn (EKOL), tudományos szaklapot adnak ki (Élelmiszervizsgálati Közlemények), ismeretterjesztő honlapot működtetnek (Laboratorium.hu), középiskolai kémiaversenyt szerveznek (Laborkaland).

A Tudásközpont szorosan együttműködik a hazai felsőoktatással és a hatóságokkal, és fontos országos, valamint európai kutatásokban vesz részt.

Neked ajánljuk
Új állandó tárlat az esztergomi Duna Múzeumban Játékos fenntarthatóság Felmérik az iskolák beltéri levegőjének minőségét Minden országban hasonló változások kellenek ahhoz, hogy a Föld élhető maradjon Alakor, tönke, tönköly – Újból elterjesztenék az ősgabonafajtákat
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam