2021. április 17., Rudolf
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Peti és Petra gyermekek ezreit mozgatta meg

Egy kreatív, szemléletformáló rajzversenyért érdemelte ki a hazai társadalmi felelősségvállalás legrangosabb díját egy független laboratórium: Peti és Petra, a két PET-palack kalandjai több ezer gyerek fantáziáját mozgatták meg, a gyönyörű rajzok a környezetvédelem tematikájában születtek.

A CSR Hungary Díj 2006 óta a szakmai vállalati felelősségvállalás legfontosabb fóruma Magyarországon. Idáig több mint 180 magyar és külföldi érdekeltségű cég pályázott a díjra, amelyet az idén november 17-én, Budapesten, a Hotel Hungaria City Centerben adtak át ünnepélyes keretek között.

Mit keres két PET-palack a természetben? A kérdésre az egész ország területéről és a határon túlról is válaszoltak az óvodás és általános iskolás gyerekek, mégpedig szebbnél szebb rajzokkal. Peti és Petra kalandjait több ezer gyerek ismerhette meg.

A környezetvédelemmel, élelmiszer- és egészségbiztonsággal foglalkozó Wessling Hungary független laboratórium és tudásközpont munkatársai a szemléletformálásra helyezték a legfőbb hangsúlyt: a versenyzők a rajzolás során szembesülnek korunk egyik legfontosabb kihívásával, a környezetszennyezéssel, amelynek megoldására gyönyörű és kreatív megoldásokkal jelentkeztek.

A legügyesebb, legötletesebb pályázók a nyeremények mellett megismerkedhettek egy igazi vizsgálólaboratórium munkájával, a szelektív hulladékgyűjtés és feldolgozás világával, az önkéntes PET Kupa szellemiségével és a Csodák Palotájába tudományos élményeivel.

A Wessling CSR-stratégiájában a tudományos tájékoztatást helyezte előtérbe. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel közösen kutatólaboratóriumot tartanak fenn (EKOL), tudományos szaklapot adnak ki (Élelmiszervizsgálati Közlemények), ismeretterjesztő honlapot működtetnek (Laboratorium.hu), középiskolai kémiaversenyt szerveznek (Laborkaland).

A Tudásközpont szorosan együttműködik a hazai felsőoktatással és a hatóságokkal, és fontos országos, valamint európai kutatásokban vesz részt.

Neked ajánljuk
Kristálytisztán és élvezetesen a vízről Itt a Nagy Diák Klímateszt Negyed évszázada oltják be a gyerekeket a természet szeretetével a mecseki erdei iskolák Az amerikai kibocsátás visszaszorítását sürgetik uniós képviselők és üzleti vezetők Szent István városába ért a Zöld Busz Program
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam