2018. február 18., Bernadett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Oktatóanyag a klímaváltozásról

A klímaváltozással kapcsolatos kihívások és összefüggések gyermekek számára is befogadható módon történő bemutatása nem egyszerű feladat. Ebben segít az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) klímaváltozással kapcsolatos foglalkoztató könyve, amelyben a környezettudatos életmóddal kapcsolatos tippek is helyet kaptak.

A „Klímaváltozás Jelvényprogram” egy ingyenes oktatócsomag, amely 5 és 18 év közötti gyermekek és fiatalok számára tartalmaz szórakoztató feladatokat a játszva tanulás szellemében.

A kiadvány a FAO és az Ifjúság és az ENSZ Világszövetsége (YUNGA) és további nemzetközi és hazai partnerek közös munkája révén jött létre. A 164 oldalas kézikönyvet gyakorlati útmutatóként a hazai oktatási rendszerben dolgozók sikeresen integrálhatják az oktatás menetébe, illetve a tananyagba.

FAO YUNGA oldalán angol nyelven a többi fenntartható fejlődési célhoz kapcsolódóan is színvonalas oktatóanyagok érhetőek el. Feldolgozásra került például a biológiai sokféleség, az energiahasználat, a víz, az élelmezés és az óceánok problémája is.

Tovább a forrásra: humusz.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
„Ember és természet” fotópályázat 2018 „Éghajlatbarát” megoldások a mezőgazdaságban 12 millió hollandot veszélyeztet a tengerszint-emelkedés 21. századi számvetés: a víz az úr 3D-s térképen az elárasztott városok