2019. február 21., Eleonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Klímavetélkedő Szekszárdon

Elkészült Tolna megye klímastratégiája. A klímaváltozás ügyének fontosságára a megyeszékhelyen megrendezett, 3-18 éveseket megszólító vetélkedő is felhívta a figyelmet. A „Klímariadó Tolna megyében” címen megrendezett verseny döntőjére 2017. november 22-én került sor Szekszárdon.

A vetélkedőt a nagy hagyományokkal rendelkező I. Béla Gimnázium 2 fordulóban szervezte meg, az első fordulóra október 17-ig jelentkezhettek az iskolák 3-3 fős csapatai. Az első forduló 34 csapatából a legjobb tíz 3 fős csapat került be a döntőbe, ahol a klímaváltozás globális kihívásai mellett a megyei és helyi klímaproblémákkal kapcsolatos ismeretekről kellett számot adniuk a versenyzőknek.

Ízelítőül néhány kérdés a 3 órás vetélkedőből: „Mennyi egy átlagos személygépkocsi szén-dioxid-kibocsátása?”, „Hol tartották a 2015. decemberi klímacsúcsot?, Mennyivel nőtt az elmúlt 150 évben a földfelszín átlaghőmérséklete?” A gyerekek arról is beszéltek, az ő településük milyen speciális nehézségekkel találhatja szembe magát a klímaváltozás miatt, és milyen lehetőségek kínálkoznak az alkalmazkodásra.

A győztes az általános iskolások kategóriájában a Nagydorogi Széchenyi Sándor Általános Iskola Klímaguruk csapata, míg a gimnazistáknál a Dunaföldvári Magyar László Gimnázium EMELGÉ csapata lett. 

Neked ajánljuk
Inspiráló jó gyakorlatok a hulladékcsökkentés jegyében A soproni egyetemistákkal együtt mi is megtanulhatunk jól szelektálni Környezetvédelmi központtá alakítanak egy mexikói börtönszigetet A kamerák segítenek megfékezni az illegális hulladéklerakókat Műanyagból származó adalékanyagot találtak északi-sarkvidéki madarak tojásaiban
Tovább a forrásra: zoldtars.hu
Vissza
Hírfolyam