2019. február 16., Julianna, Lilla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Energiahatékonyság és szemléletformálás a debreceni Hatvani István Általános Iskolában

Fontos hír, ha egy iskola épülete a kornyerű energiahatékonyság elvei szerint megújul, de legalább ennyire fontos, hogy az oda járó tanárok és diákok tudatosan, a környezeti előnyöket megértve és szem előtt tartva vegyék birtokba és használják a megújult tereket. Pontosan így történt ez a debreceni Hatvani István Általános Iskolában.

Az iskolaépület teljes körű energetikai felújításon esett át, majd a takarékosságot szem előtt tartva a villamosenergia-ellátás kiegészítésére a tetőn napelemek kerültek elhelyezésre. Intelligens épületfelügyeleti és menedzsmentrendszert építettek ki, amely lehetővé teszi a gépészeti és villamos rendszer korszerű működtetését és energiafogyasztás-optimalizálását is. A rendszer használatának elsajátítására az üzemeltetők és az intézmény tanárai képzésen vettek részt.

Az energiatudatos szemlélet és a felelős gondolkodás erősítése érdekében szemléletformálási kampány lebonyolítására is sor került az iskola tanulói, tanárai, a szülők, valamint más intézmények fenntartói és a helyi lakosság körében. A szemléletformálás részeként a gyerekek elkészítették rajzaikat arról is, hogy saját otthonukat mivel és miért tennék energiatakarékossá.

Neked ajánljuk
Inspiráló jó gyakorlatok a hulladékcsökkentés jegyében Paprika Jancsi már távolabb lát az orránál A felújítás környezettudatos döntés – de nem mindegy, hogyan fogunk hozzá Spanyolország leállítja az atomerőműveit Ne a költési időszakban újítsunk fel házat, és vágjunk ki fákat!
Tovább a forrásra: erdon.ro
Vissza
Hírfolyam