2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fogyasztói kultúra iskolái

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium újra kiírta a nagy sikerű „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” pályázatát. A 2017/2018-as tanévben bővített tartalommal megjelenő pályázat keretében már a fogyasztóbarát vállalkozói szemléletet terjesztő intézmények tevékenységét is elismerik.

A cél továbbra is a diákok gyakorlatban használható ismereteinek a bővítése, minek eredményeként általánossá válhat a tudatos fogyasztói szemlélet.

A pályázat a tudatos fogyasztói magatartást különböző aspektusból közelíti meg, többek között a fenntartható fogyasztás, a tudatos internethasználat és a helyi gazdaságok előnyben részesítése is a kulcsterületek között szerepel.

Az előző tanévben összesen 23 általános és középiskola pályázott sikeresen. Az elismerést az ország 13 megyéjében és két külhoni magyar iskolában is átadták. Színvonalas pályázatok érkeztek nagyvárosokból, megyeszékhelyekről és kisebb településekről egyaránt. Az elismerésben részesült iskolák között volt hátrányos helyzetű, valamint fogyatékkal élő diákokat oktató intézmény is, továbbá gazdasági, egyházi, művészeti, egészségügyi és szociális, sport-, valamint készségfejlesztő iskola is.

Az idei tanévtől a pályázat kiegészül az iskolák azon tevékenységeinek elismerésével, amelyek a fogyasztóbarát vállalkozói szemlélet terjesztését szolgálják.

Keszthelyi Nikoletta, fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár kiemelte: „A pályázat célja a gyakorlati ismeretek átadása, mivel a diákok a jövő fogyasztói és egyben a jövő vállalkozói is lesznek. Egy vállalkozás fogyasztóbarát szemlélete komoly versenyelőnyt jelent, emellett a megfelelő vállalkozói és fogyasztóvédelmi ismeretekkel rendelkező, fogyasztóbarát vállalkozások nagyban hozzájárulnak Magyarország fejlődéséhez és a gazdaság további erősödéséhez.”

A pályázat a tanév ideje alatt bármikor benyújtható, a pályázati anyagok megtalálhatók a www.kormany.hu honlapon.

Neked ajánljuk
Globálisan a klímaváltozás még mindig kis teret kap az oktatásban A virtuális valóságot hívják segítségül a természetet fenyegető reális veszélyek érzékeltetéséhez Az őshonos állati génmegőrzés új pályázati felhívása Százezreket fenyegetnek a súlyos áradások következményei Dél-Szudánban A férfiak étrendje több üvegházhatásúgáz-kibocsátással jár
Tovább a forrásra: kormany.hu
Vissza
Hírfolyam