2019. december 12., Gabriella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Útmutató a fenntartható fejlődési célok oktatásához

Az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézete elkészítette az UNESCO: Fenntartható fejlődési célok oktatása – Tanulási célok (2017) című kiadványának fordítását. A kiadvány elsősorban az oktatásban dolgozók számára készült útmutató. 

„Az  oktatás az UNESCO egyik legfontosabb prioritása, mivel az oktatáshoz alapvető joga van minden embernek, és egyben olyan alapot is képez, amelyre a béke és a fenntarthatóság is épülhet.”

Az útmutató mind a 17 fenntartható fejlődési célhoz meghatározza a részletes tanulási célokat (16 évesnél idősebb életkorra, fiatal felnőttkorra fókuszálva), valamint témaköröket és tanulási tevékenységeket ajánl. A dokumentum várhatóan egy évtizedre meghatározhatja a környezeti/fenntarthatóságra nevelésről folyó diskurzust.

A kiadvány magyar nyelvű változata, valamint az eredeti angol szöveg az OFI oldalán érhető el.

Neked ajánljuk
Megható mesefilm a tengerek szennyezéséről, az egyéni erőfeszítésről és az összefogás erejéről Jövőre is megrendezésre kerül a Fenntarthatósági Témahét Az űrszemét feltakarítására készül az Európai Űrügynökség Magyarország áramtermelése 60 százalékban karbonsemleges Több mint félmillió fát ültettek Azerbajdzsánban
Tovább a forrásra: ofi.hu
Vissza
Hírfolyam