2019. február 21., Eleonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Túl a hulladékhegyen – vetélkedő iskolásoknak

A Magyar Természetvédők Szövetsége „Túl a hulladékhegyen” címmel 3 fordulós környezeti nevelési vetélkedőt hirdet budapesti és Pest megyei iskolák 10–14 éves diákjaiból álló, 5 fős csapatai számára. A vetélkedő 2018. január 11-től 2018. március 31-ig tart. Jelentkezési határidő: 2018. január 11.

A vetélkedő célja, hogy a részt vevő diákok megismerjék a hulladékmegelőzés és hulladékgazdálkodás jelentőségét, a hulladékkeletkezés, szelektív gyűjtés és újrahasználat összefüggéseit, felismerjék saját felelősségüket, és hogy ők maguk mit tehetnek.

A vetélkedő során a csapatokat változatos, kreatív feladatok várják: az első körben alapkérdéseket és összefüggéseket keresnek iskolájuk, családjuk körében, illetve más érdekes hulladéktémájú eseteket tanulmányoznak. A második körben az általuk feltárt kihívásokra csapatmunkában megoldásokat javasolnak, és eredményeiket egyedi módon be is mutatják az iskolának, közösségüknek, majd közösen elkezdhetik a megvalósítást.

Így a diákok a vetélkedő és a vezető tanár segítségével maguk fedezik fel a téma kérdéseit, összefüggéseit, feltérképezik környezetüket, és aktív részesei lesznek az általuk javasolt megoldások, változtatások megvalósításának és bemutatásának.

A jelentkezés módjáról, illetve a nyereményekről további információk a Magyar Természetvédők Szövetségének weboldalán érhetők el.

Neked ajánljuk
Inspiráló jó gyakorlatok a hulladékcsökkentés jegyében A soproni egyetemistákkal együtt mi is megtanulhatunk jól szelektálni Környezetvédelmi központtá alakítanak egy mexikói börtönszigetet A kamerák segítenek megfékezni az illegális hulladéklerakókat Műanyagból származó adalékanyagot találtak északi-sarkvidéki madarak tojásaiban
Tovább a forrásra: mtvsz.hu
Vissza
Hírfolyam