2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

ÖKO-játék: környezettudatos élményprogramok

Az ökojáték.hu Magyarország egyik legnagyobb és legváltozatosabb környezeti nevelésre specializált játékparkjával rendelkezik. A vállalkozás folyamatosan fejlődő professzionális kivitelű óriásjátékai minden korosztály igényeinek megfelelő kihívásokkal szolgálják a szemléletformálást és a szórakozást. 

A játékok alapvetően természetes anyagokból készültek, az összeállított feladatsor változatos, a tematika kidolgozásánál különös figyelmet kap a dinamikus és a statikus elemek összhangja, valamint az alapvető kulcskompetenciák fejlesztése (érdekcsoporton belüli és csoportok közötti kommunikáció, csoportosan végzett problémamegoldás, csoportmunka, finommotoros készségek, kreativitás-elvonatkoztatás képességének fejlesztése stb.)

Ízelítőül néhány példa:

Super SelAction

16 nm-es csapatjáték, melynek során összehangolt munkával egy mágnest irányítva gyűjtjük a hulladékot a megfelelő kukába. Minél többen gyűjtjük szelektíven a hulladékokat, annál több természeti erőforrást, energiahordozót tudunk megspórolni a jövőnknek! Ebben a játékban a „szennyezett” alapterületen mindenféle szemét van elszórva. A feladat szelektíven megtisztítani a területet! Ehhez az kell, hogy négyen közös erővel úgy mozgassák a nagy darut, hogy a hulladékok a megfelelő színnel jelzett gyűjtőbe kerüljenek alapanyaguk szerint! A Super SelAction játék összehangolt munkát igényel a játékosoktól, így kiválóan fejleszti a csapatban gondolkodás képességét.

Hulladék Udvar

A Hulladék Udvar a valóságban az a hely, ahol a szemetet szétválogatják és előkészítik a további feldolgozásra. A gyerekek megtanulják, mi a veszélyes, mi az összetartózó, mi hova való. Játékunkban az ártalmatlan alapanyagokból készült „veszélyes hulladékot”, p kerékgumi, benzines kanna, elem stb. a gyerekeknek a Hulladék Udvart jelképező nagy fatáblában a megfelelő alakú lukba kell belerakni. Formafelismerős játék, mely kifejezetten a legkisebbeknek készült!

Szelektív Óriás Csúzli

A táblán egy szelektív sziget igényes kivitelű ábrázolása látható, a lukak pedig különböző magasságokban vannak elhelyezve. A csúzli segítségével kell a szelektív színűre festett puha anyaglabdákat a kézzel megfestett fatábla megfelelő lyukaiba dobni. Kifejezetten kicsiknek készült játék, ennek ellenére minden korosztály számára izgalmas!

A teljes játékkínálatot és a vállalkozás elérhetőségeit az okojatek.hu oldalon találjuk.

Neked ajánljuk
Erdőböngésző: online játékban tárulnak fel a tölgyerdők titkai A szegedi a legfenntarthatóbb egyetem Magyarországon Kék Bolygó Podcast: Elnöki tanóra Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: okojatek.hu
Vissza
Hírfolyam