2018. szeptember 18., Diána
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

A szigetmonostori klímapark

A Szentendrei-sziget egésze különleges táj. Alföldi jellegű, de a hegyek és a Duna ölelésében kicsit mégis más. Ezt a „mást” szeretné pedagógusoknak és gyermekeknek bemutatni a szigetmonostori Klímapark! 

A Szentendrei-sziget 30 km hosszú, Visegrádtól Budapestig nyújtózik. A Duna alapvetően határozza meg földtani, domborzati, víztani adottságait, az itt élők életét. A Szigetmonostor Község Önkormányzata által vezetett „Klímapark” projekt keretében készült tájtörténeti könyvet elolvasva közelebbről is megismerkedhetünk a tájegységgel, gyermekek, diákok számára pedig a Klímapark programjai kínálnak erre lehetőséget.

A foglalkozások során a gyerekek megismerkedhetnek a táj természeti és kulturális értékeivel: élőben és kiállításon, önállóan, feladatlappal és együtt, kézműveskedés közben vagy családi ökogazdaságokban, szakvezetéssel, állatsimogatóval.

Az egyik helyi fő közlekedési eszköz egy elektromos kisbusz, de lehet omnibuszt bérelni, kerékpárral vagy gyalog bejárni a helyszíneket.

A foglalkozásokat sokéves, környezeti nevelési, módszertanos tapasztalattal rendelkező szakemberekkel állítottuk össze és tartjuk meg, személyre szabottan, a csoportok korosztályi sajátosságainak és vezetőik aktuális igényeinek figyelembevételével. Szó esik a természet- és tájvédelemről, klímavédelemről, a vízbázisokról, kultúrtörténetről, fenntarthatóságról, önfenntartásról… megannyi fontos, aktuális témáról. 

A Kímapark programcsomagjai:

  • 1. Háztáji gazdaság – növénytermesztés. Hogyan legyünk ökogazdák?
  • 2. Klímavédelem. Óvjuk együtt!
  • 3. Háztáji gazdaság – állattartás. Nemezeléstől az íjászaton át a Dunáig / Állattartás és önellátás

További információ a Klímaparkról:
Klímapark programok, programcsomagok
Képes ajánló, média
Klímapark kapcsolat, elérhetőségek

Neked ajánljuk
Gyűjtsük Európával együtt az életjeleket A vízválságról és a klímaváltozásról tartott rendhagyó órát Áder János Balin 5000 kihajított vietnami papucsból építettek szivárványt Évente több mint fél magyarországnyi erdőt pusztítanak el gazdasági okok miatt Mikor cseréld le a hűtőt?
Tovább a forrásra: szigetmonostor.hu
Vissza
Hírfolyam