2018. február 21., Eleonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Has, alkoss, gyarapíts – iskolai foglalkozások a fenntartható táplálkozásról

A Has, alkoss, gyarapíts című kézikönyv az „EAThink2015” elnevezésű projekt keretében kidolgozott óravázlatokból és oktatási segédanyagokból közöl válogatást. A projekt célja volt, hogy támogassa az európai diákokat és tanárokat a globális fejlődés kihívásainak kritikai megközelítésében és a megoldásukban való aktív részvételben, a fenntartható élelmiszer-rendszerekre és kis méretű gazdaságokra koncentrálva.

A Bán Dávid és Nagy Balázs (Anthropolis Egyesület) szerkesztésében magyarul közreadott segédanyagokban a következő témák kerülnek terítékre:

  • Hogyan kerüljük el a modernitás csapdáit?
  • Fair trade fesztivál
  • A gomba feldolgozása
  • Szegénység
  • A virtuális víz nyomában
  • Zöld étkezés
  • Piac az osztályban
  • Géntechnológia
  • Mi van ebédre?
  • Vigyázz a földre, ne szemetelj!
  • Felelősen vásárolok, nem pazarolok!
  • Együnk helyben előállított ételeket

Az Anthropolis Egyesület honlapján, a Tudástárban, további hasznos, a globális világgal és a környezettel foglalkozó nevelés- és óravázlatokat találhatunk.

Tovább a forrásra: anthropolis.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
„Ember és természet” fotópályázat 2018 10 lépés a fenntartható élelmiszer-fogyasztás felé 7 megatrend, amely megállíthatja a globális felmelegedést A fenntartható fejlődéshez fenntartható vágyak kellenek A fogyasztói kultúra iskolái