2021. december 4., Barbara, Borbála
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Humusz Szövetség játszva tanít a hulladékmegelőzésről

A Humusz Szövetség oktatási programkínálata tavaly szeptemberben új elemmel bővült. A „Pucolj ki!” szabadulószobában játszva tanulhatják meg fiatalok és felnőttek egyaránt, hogy mit jelent a hulladékmegelőzés.

A szabadulószoba 5 hónapja üzemel. A játék lényege egy feladványsor megoldása csapatban, a rendelkezésre álló információk és eszközök felhasználásával. A játékosok menet közben sokat megtudhatnak a hulladékhierarchiáról, a szelektív gyűjtésről, újrahasznosításról. A Humusz célja, hogy izgalmas játék keretében, kreatív, önálló helyzetmegoldásokkal hívja fel a résztvevők figyelmét a környezetvédelemre, és alakítsa szemléletüket. 

Eddig már számos csapat sikerrel vette az akadályt, igaz, voltak olyanok is, akik a megszokottnál több segítségre szorultak. Úgy tűnik, itt a csapatok nem elégszenek meg azzal, ha sikeresen megtalálják a kulcsot, hanem szívesen maradnak még játék után beszélgetni.

Ha felmerült játék közben pár „ezt miért ide kell dobni?” típusú kérdés, azt érdemes tisztázni. Hiszen a játék célja az élményszerzésen túl a hulladékmegelőzésre való nevelés is. 

A szabadulószobában megfordultak már baráti társaságok, családok, középiskolás és egyetemista csapatok, de egy külföldieknek rendezett konferencia és egy egyetemi rendezvény résztvevői is. 

A Humusz Szövetség tervei között szerepel, hogy a játékot „fesztiválkompatibilissé” tegye, hogy a nyári rendezvényeken is részt vehessenek vele.

A Humusz Szövetség hétfői és pénteki napokra várja a csapatok jelentkezését.

Neked ajánljuk
A Planet Budapest programjai a fiatalokat is megszólítják Plakátkampány biztat fenntarthatóságra a budapesti metróban A többség nem hiányolja az egyszer használatos műanyagokat Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: humusz.hu
Vissza
Hírfolyam