2020. február 25., Géza
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Házhoz megy a Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadaspark népszerű természetismereti programjai januártól már közvetlenül az óvodákban is elérhetőek. A szakképzett zoopedagógusok által tartott foglalkozások nemcsak a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatok érdekességeit viszik házhoz, hanem az erdészszakma izgalmas mindennapjait is bemutatják.

A téli időjárás gyakran ellehetetlenítheti a legkisebbek vadasparki látogatását, ám a kicsiknek mostantól semmi okuk nem lehet a csüggedésre, hiszen a Budakeszi Vadaspark szakemberei a nemrégiben indult óvodapedagógiai program keretein belül egyenesen házhoz viszik az élményt.

Az óvodások így saját környezetükben, játszva tanulhatnak többek között az otthoni állattartásról, a szelektív hulladékgyűjtésről és a vadon élő állatok legjellemzőbb tulajdonságairól, valamint az erdészek több évszázados múltat felölelő szakmájának kihívásairól.

„A program keretében 12 különböző témából lehet választani: ezek a blokkok fontos erdészeti, természet-, illetve környezetvédelmi témákat ölelnek fel, és olyan kérdésekre keresik a választ, amelyek elengedhetetlenek a gyermekeink felelős környezeti neveléséhez. Módszertanilag minden téma bemutatása öt elemből áll, amelyek kialakítása során a könnyen befogadható tartalomra és mindenekelőtt az interaktivitásra törekedtünk. Így a foglalkozás örömteli közös időtöltéssé válik."

„Ügyeltünk továbbá arra is, hogy a feladatok a gyermekek összes érzékszervét stimulálják. Hiszünk abban, hogy a gyermekek a leghatékonyabban játszva tanítva tudják befogadni és elsajátítani az új ismereteket. Az óvodapedagógiai programunk célja, hogy az óvodások minél korábban megismerkedhessenek az őket körülvevő élővilággal és természetes környezetükkel, hogy mindannyian felelős felnőttekké cseperedjenek” – mondta Mészárosné Kiss Boglárka erdőmérnök, a Budakeszi Vadaspark munkatársa.

Az óvodapedagógiai program további érdekessége, hogy előzetes egyeztetés esetén a Budakeszi Vadaspark kézből nevelt állatait is élőben mutatják be a szakemberek, hogy a gyermekek biztonságos módon, testközelből ismerkedhessenek meg a hazai vadonban élő állatokkal, például a muflonnal, a nyesttel és a pelével.

Így a vadaspark szó szerint „kitelepül” az óvodákba.

A csoportfoglalkozások időtartama 45 perc, ára 200 Ft/gyermek (+12 500 Ft egyszeri kiszállási díj), egy óvodáscsoport létszáma pedig maximum 25 fő lehet. A programokkal kapcsolatos bővebb felvilágosítás Mészárosné Kiss Boglárkától a kiss.boglarka@bkvp.hu e-mail-címen kérhető.

Az elmúlt évben számos új elemmel bővült a Budakeszi Vadaspark látnivalóinak sora: elkészült az erdészjátszótér, a vadászati és a „madárbarát kert” tanösvény, és megnyitotta kapuit a Budakeszi Dinó Park is.

Neked ajánljuk
Átadták a Zöld Óvoda címeket Idén is meghirdeti pályázatát a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal Mi fán terem az erdő? – erdőismereti vetélkedő középiskolásoknak Klímakatasztrófára figyelmeztet a JP Morgan Méltatlanul bánunk a szerves hulladékkal
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam