2021. október 23., Gyöngyi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Folytatódik a „Fedezd fel az örökséged!” erdőismereti vetélkedő

A „Fedezd fel az örökséged!” erdőismereti vetélkedő 2018. évi témájának korunk legégetőbb környezeti kérdését, a klímaváltozás és az erdők kapcsolatát választotta az Országos Erdészeti Egyesület. A jelentkezők az egy hónapos megmérettetés alatt gyarapodhatnak tudásban és élményekben, és nem utolsósorban értékes ajándékokat nyerhetnek a tavaszi kirándulószezon kezdetén.

A csapból is a klímaváltozás folyik. Azaz nem folyik, mert például a dél-afrikai Fokvárosban a tavasz folyamán várhatóan elfogy a víz, elzáródnak a vízcsapok. Az ok: a hosszan tartó, szélsőséges aszály és hőség. De hogy nálunk is érezteti már a hatását a klímaváltozás? Hogy a magyar erdőkben is megtapasztalhatóak már a szélsőséges időjárás következményei? És hogy ezek az erdők képesek lennének lassítani a negatív folyamatokat?

A kiírók arra hívják a diákokat,

ismerjék meg, járják körbe, hogy a változó környezeti viszonyok között miként viselkedik örökségük, a magyar erdőterület. A tavasz folyamán az erdőbe lépve fedezzék fel, hogy ők is tehetnek örökségük megőrzéséért, gyarapításáért!

A vetélkedőben 3 fős, 9–12. osztályos középiskolai tanulókból álló, a 2018. február 25-i jelentkezési határidőig regisztrált csapatok vehetnek részt. A csapatoknak az érvényes részvételhez az elméleti forduló mind a négy hetének valamennyi feladatát és egy terepi feladatot is meg kell oldaniuk.

A részt vevő csapatoknak a feladatok megoldásait az Országos Erdészeti Egyesület honlapján közzétett időtervben megadott határidőig kell a szervezők számára beküldeniük a fedezdfel@oee.hu címre.

A díjazott csapatok az alábbi nyereményekkel gazdagabban vághatnak neki a tavaszi természetjáró szezonnak: 

  • 1. helyezett csapat: fejenként 70 ezer forint értékű Decathlon-utalvány + fejenként 1 db éves A mi erdőnk magazin-előfizetés
  • 2. helyezett csapat: fejenként 50 ezer forint értékű Decathlon-utalvány + fejenként 1 db éves A mi erdőnk magazin-előfizetés
  • 3. helyezett csapat: fejenként 30 ezer forint értékű Decathlon-utalvány + fejenként 1 db éves A mi erdőnk magazin-előfizetés
  • 4-10. helyezett csapat: fejenként 1 db éves A mi erdőnk magazin-előfizetés

A vetélkedővel kapcsolatos további információk a vetelkedo.oee.hu/vetelkedo oldalon, valamint a rendezvény Facebook-oldalán érhetőek el.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás súlyosságát, de a lehetséges megoldásokat is megismerték az elnöki tanórát meghallgató diákok A fenntarthatóságról készített szemléletformáló filmsorozattal szólítja meg a legkisebbeket a Spar Lábbusszal az iskolába A tájpolitikák fontosságára hívja fel a figyelmet a táj nemzetközi napja Mennyi víz van a Földön? (videó)
Tovább a forrásra: vetelkedo.oee.hu
Vissza
Hírfolyam