2020. július 4., Ulrik
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Klímavédelem az oktatásban: a csongrádi pedagógusok stratégiával készülnek

2018. február 23-án rendezik a Csongrád Megye Klímastratégiájának készítéséhez kapcsolódó pedagógus szakmai napot a Szegedi Tudományegyetem Egyetem utcai épületének Krajkó Gyula termében.

A Csongrád Megyei Önkormányzat a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban európai uniós támogatást nyert Csongrád megye klímastratégiájának elkészítésére (projektazonosító: KEHOP-1.2.0-15-2016-00003).

A projekt keretében a Szegedi Tudományegyetem közreműködésével elkészült Csongrád megye klímastratégiája, melynek célja a klímavédelmi törekvések támogatása és a klímaváltozás hatásait csökkentő, az alkalmazkodást és a szemléletformálást elősegítő intézkedési javaslatok meghatározása.

Wikimedia Commons/Somorjai Ferenc

Csongrád megye közoktatásban részt vevő, természettudományi szakterülettel vagy ez irányú érdeklődéssel rendelkező pedagógusai, általános- és középiskolai munkaközösségei számára megyei workshopot tartanak.

A rendezvény célja a klímaváltozással kapcsolatos hatékony ismeretátadásnak, a klímatudatos gondolkodásmód széles körű elterjesztésének szakmai támogatása az óvodai neveléstől a tanárképzésig.

A szervezők a 2018. február 23-án 10 órakor kezdődő ingyenes eseményre 2018. február 22-ig várják az érdeklődők jelentkezését, regisztrációját. A részletes program és a regisztrációs felület linkje a Csongrád Megyei Önkormányzat honlapján érhető el.

Neked ajánljuk
Súlyos kérdések gyerekbarát megközelítésben – ez a Föld iskolája Faültetéssel kezdődtek az erdei vándortáborok Mesél a természet – Mesélve oktató természetfilm kicsiknek (videóval) Portugáliában a szőnyegek is parafából vannak Mondj megálljt a szívószálnak (is)!
Tovább a forrásra: orientpress.hu
Vissza
Hírfolyam