2020. január 23., Rajmund, Zelma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szemléletformáló program indul: Gondolkodj zöldben!

„Gondolkodj zöldben!” címmel szemléletformáló programot indít a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) és a Budapesti Polgárőr Szövetség (BPSZ) az illegális hulladéklerakók felszámolása és a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése érdekében.

 Shutterstock

Steiner Attila, a projekt koordinátora elmondta, a program több részből áll. Az óvodásoknak mesekönyvet készítenek a szelektív hulladékgyűjtésről, az iskolai ökocsapatoknak pedig egy péntektől induló és március 14-ig tartó kreatív ötletpályázatot hirdetnek meg, amellyel a környezetvédelmet támogató innovatív ötletek megvalósításához nyújtanak anyagi támogatást.

Kitért arra is, hogy a „Válj te is zöld helyszínelővé!” kampányban olyan fiatalok jelentkezését várják, akik aktívan bekapcsolódnának a polgárőrség környezet- és természetvédelmi munkájába, valamint a „Gondolkodj zöldben! Gyűjts szelektíven!” akcióban a fővárosi nevelőotthonokban és társasházakban helyeznek el szelektív szemét gyűjtésére alkalmas papírból készült szemeteseket.

Közölte, kifejlesztenek egy mobilos alkalmazást is, amellyel például jelezni lehet a hatóságoknak, hogy hol vannak a közterületen illegális hulladéklerakók.

Shutterstock
Neked ajánljuk
A Zöld Kakas Líceumé 2019 legszebb komposztálója Az óvodában is jól jön a komposztláda Biztatóan halad az óceántakarítás Rekordütemben nő egy elvileg betiltott üvegházhatású gáz légköri koncentrációja Nemzetközi innovációs ötletverseny a vízválság megelőzéséért
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam