2022. augusztus 9., Emőd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pazarló trollocskával tanít energiatakarékosságra egy új, ingyenes foglalkoztató füzet

Egy pazarló trollocska hibáin át ismerkedhetnek a gyerekek a célszerű energiahasználattal egy nemzetközi projektben megvalósuló foglalkoztató füzet segítségével. A füzet – amely a XII. kerületi önkormányzat Zöld Irodája és a Budai Rajziskola együttműködésében készült – hét ország gyermekeihez juthat el.

Hümér egy kedves, de pazarló kis troll, akinek a gyerekek taníthatják meg, hogyan kell takarékoskodni az energiával. Erről szól a XII. kerületi önkormányzat Zöld Irodája és a Budai Rajziskola együttműködésében készült online is elérhető „Hümér kalandjai a Zöld Óvodában” című füzet, amely a közép-európai Together-projekt keretében valósult meg.

A kiadvány a magyar mellett olasz, horvát, lengyel, cseh, szlovák, szlovén, illetve angol nyelven is elérhető.

A füzetben a gyerekek változatos feladatokkal találkozhatnak: egy téli jelenetet ábrázoló képen például megkereshetik azokat az eszközöket, amelyekkel energiapazarlás nélkül tehetik melegebbé a szertelen Hümér által kihűtött szobát, egy nyári képet szemügyre véve pedig azon gondolkodhatnak el, miért nem jó ötlet, ha a rosszcsont troll nyitott ablak mellett szeretné maximális fokozatra kapcsolni a légkondicionáló berendezést.

Spórolj az árammal! Fotó: Hümér kalandjai a Zöld Óvodában

„A Together-projekt arról szól, hogy jelentősebb beruházás nélkül, elsősorban szemléletváltással számottevő energiamegtakarítást lehet elérni a középületekben” – magyarázta a hegyvidek.hu-nak Kovács Lajos alpolgármester, akitől elsőként a Normafa Óvoda nagycsoportosai vehették át a foglalkoztató füzetet.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: pestpilis.hu
Vissza
Hírfolyam