2019. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Terepen és teremben – környezeti nevelési módszerek

„Örökösen »meghódítjuk« a természetet, a teret, a hegyeket, a sivatagokat, a baktériumokat és a rovarokat ahelyett, hogy megtanulnánk, hogyan lehet egy harmonikus rendszerben együttműködni velük.” (Allan Watts) A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület „Környezeti nevelési módszerek a terepen és teremben” címmel műhelymunkára hívja a pedagógusokat március 10-én, a beporzók napján. 

A műhelymunka a közvetlen környezetünk és felfedezésének sokszínűségét kívánja megmutatni, kiemelve legújabb természetvédelmi jeles napunkat, a „beporzók napját”. Kontinensünkön kb. 250 termesztett növényt tartunk számon, melyek kétharmada rovarbeporzású, ezért mindennapi ételünkre és életünkre hatással vannak a beporzók.

 A rendezvény programja

 • 9.00–10.00 Játsszunk! – Játék szerepe a környezeti nevelésben.
 • 10.00–10.45 A virágok és a rovarok alkalmazkodása.
  Dr. Kisbenedek Tibor, a BMTTM rovarász előadása
 • 10.45–11.30 A méhek jelentősége a fenntarthatóságban
  Nagy István méhész előadása
 • 11.30–12.00 kávészünet, „Erdő mező ehető növényei” – kóstoló
 • 12.00–14.15. Forgószínpad 45 perces váltásokkal
 • 1.) Fenntartható táplálkozás. Szabadtéri műhelymunka
 • 2.) Bogarásszunk! Kreatív kézműves foglalkozás
 • 3.) Más-Kép-Láss! Felfedező játék a Szent István téren
 • 14.15–15.00 Mit viszünk haza? A program értékelése, az igazolások kiosztása

A programot tervezte és a foglalkozásokat vezeti: Adorján Rita, dr. Huszár Zsuzsa, dr. Németh Ibolya, Scheitler Adrienn.

(A műhelymunka 6 óráról ad igazolást a 277/1997, (XII. 22.) sz. 4. § (3) d) Korm. rendelet szerint nem akkreditált pedagógus-továbbképzési programról.)

A műhelymunka a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás Programja támogatásával valósul meg. A programmal kapcsolatos további információk a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület honlapján érhetőek el.

Neked ajánljuk
Az az igazi, amikor a pedagógusok is játszva tanulnak Fiúról apára! Meghökkentő képekkel ábrázolták magyar diákok az környezetkárosítás következményeit Le a lakkal! Így készül a vegyszermentes körömlakklemosó Kína napos oldala
Tovább a forrásra: mkne.hu
Vissza
Hírfolyam