2021. május 17., Paszkál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fenntarthatósági Témahét 2018

Idén április 2–27. között rendezik meg a Fenntarthatósági Témahetet. Az eseményhez kapcsolódó pályázatokat már kiírták, és az iskolák számára is megindult a regisztráció a fenntarthatosagi.temahet.hu oldalon.

 2018. évi Fenntarthatósági Témahét témái mindhárom korosztályt (alsó tagozat, felső tagozat, középiskola) megszólítva a természeti és épített környezet védelme, a tudatos vásárlás és a fogyasztóvédelem köré szerveződnek.

A Fenntarthatósági Témahéthez csatlakozó általános- és középiskolák pedagógusainak lehetőségük van a kerettantervre épített témákat előre elkészített tematikus óratervek segítségével feldolgozni.

Az oldalon elérhető óratervek a fenntarthatósággal kapcsolatos problémák széles körét fedik le a tudatos vásárlástól az élelmiszer-pazarláson át a természetes környezetünk megóvásáig.

Idén először az óratervek mellett lehetőség van a témahét egészét átölelő fenntarthatósági projektek megvalósítására, ehhez kidolgozott mintaprojekteket is biztosítanak a szervezők. A mintaprojektek alapján a fenntarthatóság pedagógiájában jártasabb tanárok saját maguk is kidolgozhatják a 2018. évi témákhoz kapcsolódó heti projekttervüket, amivel pályázaton is részt vehetnek.

„Köszönjük, hogy a Fenntarthatósági Témahét tanóráinak megtartásával Ön is hozzájárul a diákok ismereteinek bővítéséhez! Bízunk benne, hogy közös erőfeszítéseink eredményeként a fiatalabb generációk tagjai hiánypótló, hasznos tudással gazdagodnak” – fogalmaznak a szervezők.

A regisztrációs felület, a letölthető mintatantervek és a pályázatokkal kapcsolatos információk a fenntarthatosagi.temahet.hu oldalon érhetők el.

Neked ajánljuk
Teljes gőzzel zajlik a Fenntarthatósági Témahét A Zöld Föld című könyvet is a hallgatóság figyelmébe ajánlotta Áder János Három intézmény a fenntarthatóságért és a fiatalokért Baranyában Ember egy kutyáért, emberek egymásért (videó) Megérkezett a Tesla Magyarországra
Tovább a forrásra: fenntarthatosagi.temahet.hu
Vissza
Hírfolyam