2018. június 18., Arnold, Levente
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Bővül az ökoiskolai hálózat

Magyarországon jelenleg összesen 967 ökoiskola működik, amelyek 30 százaléka, 372 intézmény már elnyerte az örökös ökoiskola címet is. A hazánkban működő általános iskolák 25 százaléka, a szakiskolák, illetve szakközépiskolák 20 százaléka, míg a gimnáziumok 14 százaléka már ökoiskola, így az összesen 4298 tanintézmény közül 22,5 százalék viseli az ökoiskola vagy örökös ökoiskola címet – derül ki az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet ökoiskola-hálózati gyorsjelentéséből.

Magyarországon így most 967 ökoiskola van, amelyek 30 százaléka, 372 intézmény már elnyerte az örökös ökoiskola címet is.

Ökoiskola az olyan tanintézmény, amely átgondoltan, rendszerszerűen és mindennapi gyakorlatként foglalkozik a környezettudatossággal, a fenntarthatóságra neveléssel, a környezeti neveléssel, az egészségneveléssel, valamint a globális felelősségvállalásra neveléssel.

Magyarországi Ökoiskola Hálózat Forrás: ofi.hu/hir/terkepen-az-okoiskolak

A feltételeket több évig teljesítő iskolák lehetnek örökös ökoiskolák. A jelentés ismerteti a január 16–28. között az érintett intézmények körében végzett online kérdőíves adatgyűjtés eredményeit, amelyre kiemelkedő módon az intézmények 87 százaléka válaszolt. Az online monitoringba bevont iskolákban közel 360 ezer tanuló tanul, és 36,5 ezer pedagógus tanít.

Magyarországon tizenkét éve indult az ökoiskola-mozgalom. A válaszadók véleménye szerint 2022–23-ra már a tagintézmények 72 százalékának kellene ökoiskolának lennie, ebből az örökös ökoiskola címet pedig az iskolák 55 százalékának kellene viselnie.

Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
„Klímatudatos Budapest”: pályázat általános iskolás gyermekek részére Az óceáni bolygó (angol nyelvű természetfilm) (Mac)mentő? Az Apple forradalmasítaná az alumíniumgyártást „Ahol a fák égig érnek” – Pályázat 11–15 évesek számára „Egy doboznyi természet” – Pályázat általános iskola alsó tagozatosai számára