2018. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Klímavédelmi Diákkonferenciát rendeztek Veszprémben

Klímavédelmi Diákkonferenciát rendeztek hétfőn a Pannnon Egyetemen. Az esemény a Veszprém megyei klímastratégia részeként, szemléletformáló jelleggel valósult meg a megyei önkormányzat, a Pannon Egyetem, a Bakony-Balaton Oktatóközpont, valamint a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület együttműködése révén.

Az eseményen százharminc középiskolás diák, a Vetési Albert Gimnázium, valamint a Padányi Katolikus Iskola tanulói vettek részt, akik a nap folyamán különböző előadások révén járták körbe a klímaváltozás témáját.

Szalay Tímea, a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület elnöke a megnyitón elmondta: az esemény célja, hogy a fiatalok találkozzanak, s alaposabban megismerkedjenek az éghajlatváltozás kérdéseivel. 

Meglepett az a társadalmi-gazdasági összetettség, amit ez a probléma felszínre hoz. Az embernek a természethez és a gazdasági folyamatokhoz való viszonyán, tevékenységein kell változtatnia, nem lehet a végtelenségbe irányuló növekedést kívánni, hiszen a Föld energia- és nyersanyagforrásai végesek.

– mondta el megnyitóbeszédében Imre László, a Veszprém Megyei Önkormányzat jegyzője.

A konferencia során szó esett például az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentési és adaptációs lehetőségeiről, a klímavédelem gazdasági hatásairól, továbbá olyan ötletekről, melyeket a diákok könnyedén megvalósíthatnak odahaza a klímavédelem érdekében.

Tovább a forrásra: veol.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
„Klímatudatos Budapest”: pályázat általános iskolás gyermekek részére Franciaország 2021-ig leállítja a széntüzelésű erőműveit „Ahol a fák égig érnek” – Pályázat 11–15 évesek számára „Egy doboznyi természet” – Pályázat általános iskola alsó tagozatosai számára „Ember és természet” fotópályázat 2018