2020. február 25., Géza
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Klímavédelmi Diákkonferenciát rendeztek Veszprémben

Klímavédelmi Diákkonferenciát rendeztek hétfőn a Pannnon Egyetemen. Az esemény a Veszprém megyei klímastratégia részeként, szemléletformáló jelleggel valósult meg a megyei önkormányzat, a Pannon Egyetem, a Bakony-Balaton Oktatóközpont, valamint a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület együttműködése révén.

Az eseményen százharminc középiskolás diák, a Vetési Albert Gimnázium, valamint a Padányi Katolikus Iskola tanulói vettek részt, akik a nap folyamán különböző előadások révén járták körbe a klímaváltozás témáját.

Szalay Tímea, a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület elnöke a megnyitón elmondta: az esemény célja, hogy a fiatalok találkozzanak, s alaposabban megismerkedjenek az éghajlatváltozás kérdéseivel. 

Meglepett az a társadalmi-gazdasági összetettség, amit ez a probléma felszínre hoz. Az embernek a természethez és a gazdasági folyamatokhoz való viszonyán, tevékenységein kell változtatnia, nem lehet a végtelenségbe irányuló növekedést kívánni, hiszen a Föld energia- és nyersanyagforrásai végesek.

– mondta el megnyitóbeszédében Imre László, a Veszprém Megyei Önkormányzat jegyzője.

A konferencia során szó esett például az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentési és adaptációs lehetőségeiről, a klímavédelem gazdasági hatásairól, továbbá olyan ötletekről, melyeket a diákok könnyedén megvalósíthatnak odahaza a klímavédelem érdekében.

Neked ajánljuk
Átadták a Zöld Óvoda címeket Idén is meghirdeti pályázatát a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal Mi fán terem az erdő? – erdőismereti vetélkedő középiskolásoknak Új környezetvédő mesekönyv: Amikor a kukák világgá mentek Sterilizálják Pablo Escobar vízilovainak túlszaporodott leszármazottait (videóval)
Tovább a forrásra: veol.hu
Vissza
Hírfolyam