2020. június 2., Anita, Kármen
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Medvékkel a környezet védelmében

A Fiatal Környezetvédők Szakmai Egyesülete (FIKSZ) egy új, környezet- és természetvédelmi foglalkoztató füzettel rukkolt elő, mellyel az óvodásokat, kisiskolásokat, illetve szüleiket és pedagógusaikat célozzák meg.

A Földművelésügyi Minisztérium támogatásával megvalósult projekt keretében jelent meg a „BOCS! Medvés kalandok a környezet védelmében” című ingyenes, ismeretterjesztő kiadvány. A füzeten keresztül megismerhetjük Barnát és családját, akik hazánkban is megforduló barna medvékként mutatják be környezetünk változását és a káros emberi tevékenységek negatív hatását. Teszik mindezt játékos formában és pozitív üzenetekkel, jó példákkal ellensúlyozva.

BOCS! Medvés kalandok a környezet védelmében

A folytatólagos mese mellett színezők, ügyességi feladatok, zöld tippek, találós kérdések és csoportos munkák is várnak a nebulókra. Az ötletgazda FIKSZ bízik benne, hogy nemcsak a gyermekeket, hanem a szülőket és a pedagógusokat is meg tudják szólítani ezzel a kiadvánnyal.

A környezeti nevelés már sok gyerek életében jelen van, de ha a felnőttektől ellentétes példákat látnak otthon vagy a tanintézményben, akkor nem éri el célját a szemléletformálás.

A siker érdekében a kiadványhoz kell némi felnőtt segítség és kalauzolás, így egy közös felfedezésen keresztül ismerkednek meg a szelektív hulladékgyűjtés és vizeink tisztaságának fontosságával, a klímaváltozás hatásaival vagy a tudatos vásárlás és a komposztálás praktikáival.

A 3000 példányban megjelenő kiadvánnyal környezetvédelmi rendezvényeken, oktatásokon és előadásokon, illetve civil szervezeteknél lehet majd találkozni. A hatékonyabb terjesztés érdekében ingyenesen hozzáférhető, letölthető PDF-formátumban is: Google Drive-ról.

Neked ajánljuk
Online erdeiiskola-sorozatot indítanak az állami és magán-erdőgazdaságok A klímavédelem oktatása egy pedagógus szemével – hogyan érdemes belevágni? Online erdei iskola indult Önkéntes tűzoltók segítettek Letenyén Az internetre költözik a zöldülők vására
Tovább a forrásra: greenius.hu
Vissza
Hírfolyam