2018. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Földhangoló – Kisközösségi Ökotábor felnőtteknek

A Földhangoló Tábor célja az ökotudatos, közösségi létezés útjainak bemutatása. A szervezők arra törekednek, hogy a résztvevőkkel közösen találják meg ezeket az utakat, a különböző aspektusok mögé tudományos tényeket felsorakoztatva, szakértők bevonásával segítenek kijutni az információáradat útvesztőiből.

A Földhangoló tábor megoldás-, cselekvés- és közösségközpontú. Az azonban nyilvánvaló, hogy a probléma felvetése elkerülhetetlen. Jelenlegi életvitelünk ökológiai, gazdasági és társadalmi értelemben fenntarthatatlan, valamint számos morális kérdést is felvet. Ma már elég sokan tisztában vagyunk ezzel, mégis – akarva-akaratlanul – mindannyian részesei és mozgatórugói is vagyunk a jelenlegi folyamatoknak. Vagy azért, mert nem tudjuk, miként változtassunk, vagy azért, mert úgy érezzük, nincsenek társaink ebben a törekvésben.

Rengeteg információ áll rendelkezésünkre arról, hogy mit és hogyan lehet másként tenni. Ám a megvalósításhoz szükséges stabil, támogató alapot, a „megtartó erőt” a közösség adhatja meg számunkra.

– vélik a Kisközösségi Program táborszervezői.

Tábori életkép 2017 Fotó: www.kiskozossegek.hu

A gyakorlati környezetvédelem vonalán a táborban lehetőség lesz az élelmiszer-önellátás felé mutató foglalkozások kipróbálására (sörkollektoros aszaló és komposztkeret készítése) valamint a tudatos táplálkozás elméleti megalapozására – amelynek során a szervezők az ökológiai-etikai-egészségügyi aspektusokat egyaránt figyelembe veszik.

„Ahogyan a nehézségeink, úgy a megoldási módjaink is különbözőek lehetnek, a vitaalkalmak során közelebb kerülhetünk a saját megoldásunkhoz, és ahhoz, hogy jobban megértsük egymást”

– olvashatjuk a kiskozossegek.hu ajánlójában.

A tábor során lesznek vegetáriánus napok, illetve a hiteles húsfogyasztás nevében lehetőség lesz részt venni állatok (valószínűleg baromfi) feldolgozásában is. 

A bőséges programválaszték mellett is jut idő az aktív pihenésre! Esti programként a szokásos tábortüzes zenélés mellett táncra és szórakoztató közösségi játékokra is sor kerül majd a táborban. 2018-ban is az elmúlt években jól bevált új helyszínen, Kácson kerül sor az eseményre.

A Kisközösségi Program gyerekek számára is indít táborokat, az ifi korosztálynak (13/14–18 éves korig) Szélkergető, kisebbeknek (7–13/14 éves korig) Látó-Mező néven. A táborokra jelentkezni, illetve további információt kérni a kiskozossegek.hu oldalon lehet.

Neked ajánljuk
Hogyan tanítsuk a klímaváltozást az iskolában? Öko-Sziget – környezetvédelmi rendezvény a víz világnapján A legszebb hazai szabadtéri színpadok, ahol a természet a díszlet Megszépült a martonvásári kastély parkja Kitalálja, mivel működik ez a zseblámpa?
Tovább a forrásra: kiskozossegek.hu
Vissza
Hírfolyam