2020. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Varázsórák, távhőtúra és Ökocímke-játék a pécsi távhőnapon

Varázslatos fizikai kísérletek, beavatás a távfűtés titkaiba és izgalmas nyereményjáték – ezekről szólt az idei távhőszolgáltatás napja Pécsen. A rendezvény fontos célja, hogy ráirányítsa a figyelmet erre a környezetbarát és fenntartható fűtési módra.

A PÉTÁV a városi általános iskolák felső tagozatosainak szervezett élménynapot április 13-án. Az érdekes és látványos fizikai kísérletek sorát felvonultató Varázsóra a szokásos tanórákhoz képest új szemszögből mutatta be ezt a tantárgyat a gyerekeknek. A távhőtúrán pedig olyan, az átlagemberek előtt többnyire elzárt helyszíneket járhattak be a cég szakembereinek kalauzolásával, mint az ügyeletes mérnöki szolgálat irányítóterme és az épület hőközpontja.

Távhőszolgáltatás napja – Pécs Forrás: PÉTÁV Kft./youtube.com

Az idei távhőnap célja volt az is, hogy megismertesse a várossal a tavaly elnyert Távhő Ökocímkét. Ez a szigorú kritériumok alapján odaítélt elismerés igazolja, hogy a Pannon Hőerőmű Zrt. fejlesztéseinek köszönhetően

  • magas hatásfokkal állítják elő a távhőt, nem pazarolják feleslegesen az energiát,
  • megújuló energiaforrásokat használnak a hőtermeléshez,
  • a lehető legalacsonyabb szinten tartják a szén-dioxid-kibocsátást, ami különösen fontos a klímavédelem szempontjából.

A Távhő Ökocímkéhez nyereményjáték is kapcsolódott. Az élménynapon részt vevő gyerekek Ökocímke-matricát kaptak, amelyet lakásuk bejáratára vagy iskolájukban ragaszthatnak fel, a kiragasztott matricák fotóját beküldő diákok pedig mozijegyet kapnak ajándékba.

Neked ajánljuk
2020-ban is „Mozdulj a klímáért!” Átadták az idei év első iskola- és óvodakertjét hétfőn Leányfalun Környezeti Nevelés Műhelykonferencia a Humusszal Így tároljuk a zöldséget és gyümölcsöt, hogy ne vesszenek kárba Az Európai Bizottság bemutatta új éghajlatvédelmi tervét
Tovább a forrásra: pecsinapilap.hu
Vissza
Hírfolyam