2019. június 24., Iván
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Varázsórák, távhőtúra és Ökocímke-játék a pécsi távhőnapon

Varázslatos fizikai kísérletek, beavatás a távfűtés titkaiba és izgalmas nyereményjáték – ezekről szólt az idei távhőszolgáltatás napja Pécsen. A rendezvény fontos célja, hogy ráirányítsa a figyelmet erre a környezetbarát és fenntartható fűtési módra.

A PÉTÁV a városi általános iskolák felső tagozatosainak szervezett élménynapot április 13-án. Az érdekes és látványos fizikai kísérletek sorát felvonultató Varázsóra a szokásos tanórákhoz képest új szemszögből mutatta be ezt a tantárgyat a gyerekeknek. A távhőtúrán pedig olyan, az átlagemberek előtt többnyire elzárt helyszíneket járhattak be a cég szakembereinek kalauzolásával, mint az ügyeletes mérnöki szolgálat irányítóterme és az épület hőközpontja.

Távhőszolgáltatás napja – Pécs Forrás: PÉTÁV Kft./youtube.com

Az idei távhőnap célja volt az is, hogy megismertesse a várossal a tavaly elnyert Távhő Ökocímkét. Ez a szigorú kritériumok alapján odaítélt elismerés igazolja, hogy a Pannon Hőerőmű Zrt. fejlesztéseinek köszönhetően

  • magas hatásfokkal állítják elő a távhőt, nem pazarolják feleslegesen az energiát,
  • megújuló energiaforrásokat használnak a hőtermeléshez,
  • a lehető legalacsonyabb szinten tartják a szén-dioxid-kibocsátást, ami különösen fontos a klímavédelem szempontjából.

A Távhő Ökocímkéhez nyereményjáték is kapcsolódott. Az élménynapon részt vevő gyerekek Ökocímke-matricát kaptak, amelyet lakásuk bejáratára vagy iskolájukban ragaszthatnak fel, a kiragasztott matricák fotóját beküldő diákok pedig mozijegyet kapnak ajándékba.

Neked ajánljuk
Új állandó tárlat az esztergomi Duna Múzeumban Játékos fenntarthatóság Felmérik az iskolák beltéri levegőjének minőségét Mi köze egy budapesti méhészet egymillió méhének a szállodaiparhoz? Vízben úszott Egerszólát
Tovább a forrásra: pecsinapilap.hu
Vissza
Hírfolyam