2020. február 20., Aladár, Álmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Óriási sikerrel indult el a Fenntarthatósági Témahét

Harmadik alkalommal hirdette meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Fenntarthatósági Témahetet. A rendezvénysorozat az EMMI támogatásával, a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében 2018. április 23–27. között kerül megrendezésre. A program célja a Föld napja üzenetének, a fenntarthatóságnak széles körű elterjesztése iskolai keretek között. Eddig több mint 1500 iskola regisztrált a Témahétre, az esemény fővédnöke
Áder János köztársasági elnök.

Globális felmelegedés, vízhiány, csökkenő energiakészlet, klímaváltozás – ezek a veszélyek fenyegetik Földünket, ha nem változtatunk szemléletünkön és magatartásunkon, lehetőleg gyorsan.

A Fenntarthatósági Témahét elsősorban a gyermekeknek szól: a program kiemelt célja, hogy a gyerekek már iskoláskorban megismerjék a téma fontosságát, és felfigyeljenek személyes érintettségükre, hiszen kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelméért.

Fotó: www.fenntarthatosagi.temahet.hu

Az idei Fenntarthatósági Témahét témái a természeti és épített környezet védelme, a tudatos vásárlás és a fogyasztóvédelem köré szerveződnek, a köznevelés mindhárom korosztályának (alsó tagozat, felső tagozat, középiskola) bevonásával.

A Fenntarthatósági Témahét nyitórendezvényét hagyományosan a Témahét első napján, idén április 23-án tartották a Parlamentben. Erre a természet- és környezetvédelemért, fenntarthatóságért tenni akaró, a kérdéskörben elhivatott szakembereket, vezetőket hívták meg. A rendezvény célja a Témahét köznevelésben betöltött szerepének ismertetése, eszközrendszerének, eddigi eredményeinek bemutatása volt.

A nyitórendezvényen dr. Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkára mondott köszöntőt. Az államtitkár kiemelte:
az oktatásnak felelőssége van abban, hogy a jövő felnőttjei felelősséget tudjanak vállalni azokban a fenntarthatósági célokban, melyeket az ENSZ globális fenntartható fejlődési céljaihoz kapcsolódóan fogalmaztak meg. Hozzátette; fontos, hogy az iskolák ne csak önmagukban dolgozzanak ezen, hanem kapcsolatba tudjanak lépni olyan helyi szervezettekkel, melyeknek szintén fontos a fenntarthatóság. 

A megnyitón elhangzott beszédekről további részletek olvashatók az origo.hu beszámolójában.

Neked ajánljuk
Átadták a Zöld Óvoda címeket Idén is meghirdeti pályázatát a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal Fenntartható fejlődési célok gyerekszemmel – Gondolkozz el rajta, beszélj róla, tegyél érte! Zavarja a városból kiköltözőket, ezért törvénybe iktatják a vidéki szagokat és hangokat (videóval) Sok vállalatnak csak a szája nagy – a környezeti lábnyoma nem csökken
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam