2018. július 16., Valter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Fenntarthatósági Témahét - az iskolák egyik legnagyobb országos rendezvénye

1512 iskola regisztrált az idei Fenntarthatósági Témahétre, amely ezzel a köznevelés legnagyobb országos rendezvényévé vált. Az idei téma a természeti és épített környezet védelme, a tudatos vásárlás és a fogyasztóvédelem volt.

A Fenntarthatósági Témahét keretében a pedagógusoknak lehetőségük van
az idei témákat előre kidolgozott tematikus óratervek segítségével feldolgozni,
de az előző évek óratervei is elérhetők és választhatók.

A fenntarthatóság oktatásában jártas pedagógusok az egész hétre kiterjedő projekteket is megvalósíthatnak.

A heti projektek megvalósításához a szervezők mintaprojekteket ajánlanak, melyek elkészítésére pályázatot is meghirdettek a pedagógusok részére.

Forrás: www.fenntarthatosagi.temahet.hu

A tematikus tanórák és projektek mellett a szervezők három pályázatot is meghirdettek. A pályázaton azok a diákok vehetnek részt, akiknek iskolája regisztrált a Témahétre. A „Nem térkép e táj” című fotópályázatot középiskolások számára írták ki, az „Ahol a fák égig érnek" című pályázat a 11–15 éveseket, az „Egy doboznyi természet” pedig az alsó tagozatos diákokat szólítja meg.

Emellett április 29-ig be lehetett még nevezni az általános és középiskolák részére szervezett 6 hetes tavaszi szelektív hulladékgyűjtési versenyre.

A  verseny keretében többek között használt mobiltelefonokat és egyéb elektronikai hulladékot lehet gyűjteni. Ezzel kapcsolatosan további információk a PontVelem honlapján érhetők el. 

A szervezők 2018-ban is támogatják az iskolák helyi kezdeményezéseit, a fenntarthatósággal kapcsolatos egyéb programok nyilvánosságát, elérhetőségét. A Témahét központi honlapján megjelenést biztosítanak minden releváns programnak.

Neked ajánljuk
„Klímatudatos Budapest”: pályázat általános iskolás gyermekek részére Az óceáni bolygó (angol nyelvű természetfilm) (Mac)mentő? Az Apple forradalmasítaná az alumíniumgyártást „A kuka nem éhes” – elindult a Budapest Bike Maffia ételmentő szolgálata „Ahol a fák égig érnek” – Pályázat 11–15 évesek számára
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam