2021. május 9., Gergely
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Klímaügye(in)k 2018 – konferencia a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karának Fenntartható Fejlődés Tanulmányok Intézete (NKE VTK FFTI) nemzetközi tudományos konferenciát szervez az erőforrás-szűkösség okozta biztonságpolitikai, társadalmi-gazdasági és közegészségügyi hatások kérdéseiről.

A természeti erőforrások eróziója olyan válságjelenségek sorozatát indította el a 20. században, melyek alapvetően befolyásolják a földi lét és az emberi társadalmak működésének fennálló kereteit. Jelenleg az emberi népesség és a gazdaság növekedése egyenesen arányos a nem megújuló természeti tőke csökkenésével.

Ez olyan erőforrás-szűkösséget eredményez, melynek bontakozó globális biztonságpolitikai, társadalmi-gazdasági és közegészségügyi hatásai még nem láthatóak teljes mértékben.

Ezen változások iránya és léptéke azonban a politikai és gazdasági döntéshozók számára már ma is gyors és határozott válaszokat igénylő kihívásokat jelent.

A Klímaügye(in)k / Climatters 2018 konferencia ezen, a természeti erőforrások szűkösségéhez kapcsolódó kihívásokat öleli fel az alábbi témák köré csoportosítva:

  • biztonságpolitika,
  • technológia, ipari nyersanyagok és energia,
  • biológiai sokféleség és ökoszisztéma-szolgáltatások,
  • a társadalmi és gazdasági rendszer átalakításának lehetősége,
  • közegészségügy.
Forrás: vtk.uni-nke.hu

 Az erőforrás-szűkösség alapvető kérdéseit neves nemzetközi és magyar előadók mutatják be, míg az egyes témák részletes elemzését a nyitott szekcióülések végzik.

Az egyes szekciókkal és a rendezvényen elhangzó előadásokkal kapcsolatban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem honlapján találhatunk további tájékoztatást.

Neked ajánljuk
Teljes gőzzel zajlik a Fenntarthatósági Témahét A Zöld Föld című könyvet is a hallgatóság figyelmébe ajánlotta Áder János Elkezdődött a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét Hidrogénerőmű a kert végében? – Nincs messze a megoldás Extrém szélsebességű viharokat okoz a klímaváltozás Magyarországon
Tovább a forrásra: vtk.uni-nke.hu
Vissza
Hírfolyam