2020. június 6., Cintia, Norbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kapcsolódás a természettel és önmagunkkal – workshop

Gondolkozott már azon, miért is esik olyan jól, ha egy kutya vagy macska megajándékoz minket a bizalmával? Hogy miért mindig olyan különleges a tábortűz körül beszélgetni? Hogy miért kell minden lakásba „legalább egy fikusz”?

A természet segítő erejére való támaszkodás a legősibb „pszichoterápia”. A természetben élés és ennek kiszolgáltatottsága az emberiség élettörténetét szinte teljes egészében végigkísérte, csupán az elmúlt néhány évtized, esetleg egy évszázad, amelyben az emberiség egy része „kilépett” a természeti létből.

A Rogers Alapítvány Interaktív workshopjának résztvevői egy olyan módszert ismerhetnek meg, amellyel újjáéleszthető ez a kapcsolat, amely segíthet önmagunk mélyebb megismerésében és a nehéz élethelyzeteken való átlendülésben is.

A rendezvényre elsősorban olyan szakembereket várnak, akik szakmaiságukat más emberek szolgálatába állítják: humán segítők (coachok, pszichológusok, tanácsadók, trénerek, szociális munkások), illetve a természet szakemberei (környezeti nevelők, természetvédők, túravezetők).

Az esemény a Rogers Alapítvány CONNAT – Connecting to Nature and Self (Kapcsolódás a természettel és önmagunkkal) pályázata keretében valósul meg, az Európai Unió Erasmus+ programja támogatásával. CONNAT projektükben a minden emberben ott rejtőző legmélyebb emberi jószándékot, emberségességet szeretnék újra a felszínre hozni, és segíteni megtalálni az értelmet az értelmetlenségben mind egyéni, mind közösségi szinten. Hisznek benne, hogy ehhez

a legegyszerűbb út a természeten keresztül vezet, mely inspirációforrásul szolgál az egész ökoszisztémát figyelembe vevő, fenntartható és értelemmel teli válaszok megtalálásához.

A workshop szerves része az Éden díjjal kitüntetett, Magyarország legízletesebb vendégváró úti céljának választott Mecsek Zöldút Egyesület termesztette és gyűjtötte virágos, gazos erdei, mezei, kerti, helyi étkekből álló közös ebéd.

Időpont: 2018. június 29., péntek, 11–16 óra

A program helyszíne: Cserkút, a Biobia Porta

A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
Részletekért felkereshetjük az alapítvány honlapját vagy az esemény Facebook-oldalát.

További információ:
Rátz Judit projektvezető
judit.ratz@rogersalapitvany.hu
+ 36 30 2432 590

Neked ajánljuk
Online erdeiiskola-sorozatot indítanak az állami és magán-erdőgazdaságok Természetbúvár-táborba várja a gyerekeket a Magyar Természettudományi Múzeum Erdei iskolákat alakítottak együtt szlovák és magyar erdőgazdaságok Fordító önkéntesek segítik a koraszülött-ellátást járványhelyzetben Különleges kétfejű kígyót találtak Indiában (videókkal)
Tovább a forrásra: rogersalapitvany.hu
Vissza
Hírfolyam