2020. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöld megoldások a váci óvodákban

A Duna-Dráva Cement Kft. 2011-ben életre hívta Zöld Megoldás pályázatát, s idén újabb 6 „zöld” ötlet valósul meg. A két váci nyertes és a forrást biztosító DDC nyár elején, ünnepélyes keretek között adta át a projekteket, amelyeknek köszönhetően mindkét óvoda növendékei környezetbarát közegben nevelkedhetnek.

2018-ban a Deákvári Óvoda két tagóvodájának pályázata valósulhatott meg. Míg az Ujhegyi útiban egy szabadtéri, interaktív foglalkoztató tér épült meg, addig a Diófa úti intézmény a játszóudvarát fejlesztette az elnyert forrásból.

Fotó: Duna-Dráva Cement Kft.

Mindkét környezetbarát kezdeményezés lényege, hogy már fiatal korban megalapozzák a környezettudatos szemléletmódot és magatartást, hogy a lehető legkorábban kialakuljon a gyerekekben a természet iránti tisztelet, a természeti erőforrások védelme és megőrzése.

A Diófa úti intézmény udvarát olyan madáretetők és interaktív tanulótáblák ékesítik, amelynek köszönhetően a gyerekek az erdőt és annak élővilágát játszva, de mégis tanulva ismerhetik meg. Valamint kerékpártárolóval is gazdagodott az óvoda, így a mindennapok során használt „járművek” a célnak megfelelő helyen várhatják a kis gazdáikat. Az Újhegyi úti tagóvoda is interaktív tanulótáblákkal gazdagodott, amelyek a Magyar Népmesék alapelemeit megjelenítve lehetőséget biztosítanak, hogy a mese világán keresztül tanulhassanak a legkisebbek.

Fotó: Duna-Dráva Cement Kft.

Az elmúlt 8 évben 34 projekt létrejöttét támogatta a DDC, összesen 52 millió forintnyi anyagi hozzájárulással. A három térség (Beremend, Pécs és Vác) számára sokat jelent a pályázat, hiszen számtalan zöld közösségi tér, madárbarát kert és tanösvény, valamint sok más kezdeményezés megvalósulásának lehetettek szemtanúi és aktív használói a térség lakói.

Neked ajánljuk
Vízibivaly tanösvény nyílik Tiszatarjánban A Digitális Diákszéf mobilalkalmazásban is ismerkedhetnek a fenntarthatósággal az általános iskolások A fenntartható gazdasági fejlődést elősegítő központ jött létre a Pannon Egyetemen Kreatív alkotások vécépapír-gurigából Kaliforniában 2035-től csak tisztán elektromos autókat lehetne forgalmazni
Tovább a forrásra: zip.hu
Vissza
Hírfolyam