2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szitakötő – művészeti-környezeti nevelés és élménypedagógia című pedagógusképzés

Második alkalommal került megrendezésre a Székesfehérvári Munkácsy Mihály Általános Iskolában a „Szitakötő – művészeti-környezeti nevelés és élménypedagógia” című, 30 órás akkreditált pedagógusképzés.

A képzés célja az volt, hogy a résztvevők elméleti előadások és játékos foglalkozások keretében megismerkedjenek a Szitakötő komplex módszertanával és a fejlesztő pedagógiai lehetőségeivel. A természettudományos és a művészeti oktatás-nevelés ötvözésével, a holisztikus szemléletformálással, az élménypedagógia változatos módszereinek alkalmazásával és a tanulást segítő játékokkal a kulcskompetenciák fejlesztése mellett a jelenlegi környezeti és társadalmi problémákat is érintő képzés az aktív állampolgárságra nevelés területén is hasznosítható.

Fotó: shutterstock.com

A képzés kitért az irodalom, képzőművészet, zene, dráma használatának lehetőségeire és a humánökológiai fogalmakra. A rövid elméleti összefoglalók után a résztvevők kis csoportokban, saját ötletek alapján dolgoztak ki új feladatokat, amelyeket aztán közösen elemeztek, az esetleges problémákat, hibákat kiszűrték, és új variációkat javasoltak.

A képzés elvégzésével a résztvevők olyan, a foglalkozások során maguk által készített módszertani gyűjteményre tettek szert, amelyet későbbi munkájuk során sikerrel használhatnak.

A 24 résztvevő 13 iskola képviseletében érkezett, és a képzés végén rendkívül pozitív visszajelzést adtak, a megismert gyakorlatokat hasznos tartották, és úgy érezték, a jó hangulatú, sok gyakorlatra és játékra alapozó foglalkozások során szellemileg és lelkileg is feltöltődtek.

A képzés iránt érdeklődő szervezetek keressék a kapcsolatot Horgas Judittal (info@szitakoto.com) vagy Vajgerné Bőhm Erikával (gaja@t-online.hu).

Neked ajánljuk
Hogyan javíthatjuk a levegő minőségét az osztályteremben? Önálló klímaváltozás szakon tanulhatnak az új-zélandi diákok Pécsen is tanszereket gyűjtenek Még lehet jelentkezni a kéktúrázás napjára Mutatjuk a 2020-as hazai energiamixet
Tovább a forrásra: ligetmuhely.com
Vissza
Hírfolyam