2018. augusztus 17., Jácint
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Négy érmet nyertek a magyar diákok a kémiai diákolimpián

Négy érmet – köztük egy aranyat – nyertek az 50. Nemzetközi Kémiai Diákolimpián a magyar diákok, a vasárnap befejeződött verseny nem hivatalos rangsorában Magyarország az előkelő tizedik helyen végzett.

A Nemzetközi Kémia Diákolimpia (IChO) évente megrendezett tanulmányi verseny középiskolások részére. Az egyik a Nemzetközi Tudományos Olimpiák közül. Az első kémiai diákolimpiát rendező ország utódai, Csehország és Szlovákia közösen szervezték az idei jubileumi versenyt, amelyen 76 ország tanulói vettek részt.

Sajgó Mátyás, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanulója aranyérmet szerzett. Botlik Bence, az ELTE Apáczai Csere János Gimnáziumból ezüstérmes lett. Arany Eszter, a veszprémi Lovassy László Gimnázium és Czakó Áron, a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium tanulója bronzérmet nyert.

A 76 részt vevő nemzet nem hivatalos rangsorában ez a tizedik körüli helyezést jelenti – közölte vasárnap az MTI-vel Magyarfalvi Gábor adjunktus, a csapat vezetője.

A magyar csapat válogatóját és előkészítőjét az ELTE Kémiai Intézete végezte a nemzeti tanulmányi versenyek legjobbjai közül válogatva. A részvételt az Emberi Erőforrások Minisztériuma segítsége tette lehetővé. A versenyen ismét a magyar csapat vezetőjét választották a nemzetközi intézőbizottság elnökének.

Neked ajánljuk
Földtörténet két órában Jóval magasabb a Déli-óceán szén-dioxid-kibocsátása, mint azt eddig gondolták Új orchideafajt fedeztek fel Peruban A szárazság a régészek kezére játszott Nagy-Britanniában Papírtányér kéretlen levelekből
Tovább a forrásra: eduline.hu
Vissza
Hírfolyam