2018. december 13., Luca, Otília
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Négy érmet nyertek a magyar diákok a kémiai diákolimpián

Négy érmet – köztük egy aranyat – nyertek az 50. Nemzetközi Kémiai Diákolimpián a magyar diákok, a vasárnap befejeződött verseny nem hivatalos rangsorában Magyarország az előkelő tizedik helyen végzett.

A Nemzetközi Kémia Diákolimpia (IChO) évente megrendezett tanulmányi verseny középiskolások részére. Az egyik a Nemzetközi Tudományos Olimpiák közül. Az első kémiai diákolimpiát rendező ország utódai, Csehország és Szlovákia közösen szervezték az idei jubileumi versenyt, amelyen 76 ország tanulói vettek részt.

Sajgó Mátyás, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanulója aranyérmet szerzett. Botlik Bence, az ELTE Apáczai Csere János Gimnáziumból ezüstérmes lett. Arany Eszter, a veszprémi Lovassy László Gimnázium és Czakó Áron, a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium tanulója bronzérmet nyert.

A 76 részt vevő nemzet nem hivatalos rangsorában ez a tizedik körüli helyezést jelenti – közölte vasárnap az MTI-vel Magyarfalvi Gábor adjunktus, a csapat vezetője.

A magyar csapat válogatóját és előkészítőjét az ELTE Kémiai Intézete végezte a nemzeti tanulmányi versenyek legjobbjai közül válogatva. A részvételt az Emberi Erőforrások Minisztériuma segítsége tette lehetővé. A versenyen ismét a magyar csapat vezetőjét választották a nemzetközi intézőbizottság elnökének.

Neked ajánljuk
Jármű-korszerűsítés a Magyar Postánál De mi is az a körforgásos gazdaság? A szánkó és a kínai fokhagyma Környezetbarát, vegyszermentes, vízzel lemosható körömlakk gyerekeknek és felnőtteknek Utazás a jegesmedvék csodás birodalmába – George Turner fotói
Tovább a forrásra: eduline.hu
Vissza
Hírfolyam