2019. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Világ Legnagyobb Tanórája

Az ENSZ 2015 szeptemberében indította útjára „Project Everyone” kampányát, amelyben a Világ Legnagyobb Tanórája keretében a fenntarthatóság 17 Globális Célját szeretné megismertetni a gyerekekkel. A kezdeményezéshez világszerte számos ország, köztük Magyarország is csatlakozott.

A Világ Legnagyobb Tanórája idén negyedik alkalommal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma mint projektgazda megbízásából, az UNICEF Magyar Bizottság és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága szakmai támogatásával, a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében kerül megrendezésre.

A szervezők a program lebonyolítását korosztályhoz igazítható óratervekkel és animációs filmmel segítik. 

A fő cél, hogy 2018. szeptember 24–28. között minél több általános és középiskola csatlakozzon a kezdeményezéshez, és a pedagógusok normál tanítás keretei között tartsák meg a tanórát.

A Világ Legnagyobb Tanórája Fotó: The Global Goals/youtube.com

Regisztrálni a program központi honlapján lehet:
https://www.avilaglegnagyobbtanoraja.hu/regisztracio.

A 2018. évi Világ Legnagyobb Tanórájának kiemelt témája a 17 Globális Célok valamelyikét szolgáló, helyi szinten megvalósítható közösségi tevékenység. A tananyagok angolul és magyar nyelven lesznek elérhetők a www.avilaglegnagyobbtanoraja.hu honlapon.

A szervezők ebben az évben arra is invitálják a 8–14 éves tanulókat, hogy vegyenek részt egy ún. kódolásos feladatban, egy BBC-féle mikrobit használatán keresztül. Ez a parányi programozható komputer hozzásegíti a gyerekeket ahhoz, hogy gyakorolják a kódolási praktikákat. A feladat 2018. szeptember 24-től november 20-ig lesz elérhető.

A tanóra megtartása mellett  országos pályázat  is meghirdetetésre kerül „Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!” címmel 3 korosztály (általános iskola alsó tagozat és felső tagozat, középfokú iskola) számára.

A pályázatban a 17 Globális Cél valamelyikét szolgáló, helyi szinten megvalósítható
közösségi tevékenységgel lehet pályázni. Az iskolák megadott témák közül választhatnak, vagy megvalósíthatják saját ötleteiket is.

További információk a www.avilaglegnagyobbtanoraja.hu honlapon találhatók.

Neked ajánljuk
Mesés ösvények vezetik be a gyerekeket a természet rejtelmeibe Tudatos nyersanyag-felhasználásra ösztönöz a nemzetközi diákverseny Az egész ország nyomon követte a Világ Legnagyobb Tanóráját Ne maradjon le semmiről! Elérhető a Budapesti Víz Világtalálkozó mobilapplikációja A Föld egyik legfontosabb élőlénye mobiltelefonoktól is pusztul?
Forrás: Élő bolygónk
Vissza
Hírfolyam