2021. december 4., Barbara, Borbála
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöldebb iskolát!

2018. augusztus 19-én, vasárnap indult a Procter&Gamble és az ALDI Zöldebb iskolát! elnevezésű közös országos jótékonysági programja, melynek célja, hogy egy, a vásárlók által kiválasztott magyar iskola udvarát, játszóterét környezetbarátabbá tegyék.

A programhoz bárki csatlakozhat, ha vásárol egy bármilyen P&G terméket az ország valamely ALDI üzletében, valamint regisztrál a program weboldalán. A nyertes iskola 3,5 millió forint értékű támogatást kap játszóterének vagy udvarának környezetbarát felújítására, zöldesítésére.

Egy átlagos általános iskolás gyermek szabadidejének legalább a felét, minimum napi 6-8 órát tölt az iskolában, ahol nemcsak a pedagógusok és a barátok, de maga a környezet is fontos befolyással van gondolkodására, érzelmeire, fejlődésére. 

Fotó: Pexels.com

A környezet védelme mindennapjaink fontos része lett, ezért a zöld gondolkodásra való nevelés, a környezetbarát értékek elsajátítása létfontosságú a gyermekek számára. A P&G és az ALDI mindezt szem előtt tartva augusztus 19-én elindította Zöldebb iskolát! nevű közös jótékonysági programját.

A 6 hétig tartó kampány célja, hogy a résztvevők által kiválasztott nyertes iskola udvarát, játszóterét zöldebbé, környezetbarátabbá tegyék, és ezáltal hozzájáruljanak a gyerekek környezetbarát neveléséhez.

A jótékonysági program mellé állt Görög Zita, aki maga is elhivatott környezetvédő és felelősen gondolkodó édesanya. 

„Nagyon örülök, hogy gyermekeink környezettudatos szemléletet tanulnak. Fontos, hogy ne csak otthon, de az iskolákban is – vagy esetleg kevésbé tudatos szülők esetében fordítva – már fiatalon rögzüljenek azok a szokások és teendők, amelyekkel az unokáinkra is gondolunk.”

„Sok a teendő, ezért örömmel csatlakozom minden olyan kezdeményezéshez, amelynek köszönhetően élhetőbbé válhat a világunk, így most a P&G és az ALDI programjához is, hiszen segítségükkel egy újabb iskola diákjai teremthetnek maguknak zöldebb környezetet” – tette hozzá Görög Zita.

Borítókép: Pxhere.com

Neked ajánljuk
Globálisan a klímaváltozás még mindig kis teret kap az oktatásban A Planet Budapest programjai a fiatalokat is megszólítják A virtuális valóságot hívják segítségül a természetet fenyegető reális veszélyek érzékeltetéséhez Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: zoldebbiskolat.hu
Vissza
Hírfolyam