2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kalandok az energia körül az E.ON-nal

Az E.ON EnergiaKaland egy nagyszabású tanulási program, amelynek célja, hogy segítsen a pedagógusoknak az energiatudatosság kialakításában és a tanulóknak az energiával kapcsolatos tudásuk bővítésében.
A honlapon a nagycsoportos korosztálytól a gimnazista fiatalokig mindenki választ kaphat energiával kapcsolatos kérdéseire. 

Az EnergiaKaland tananyagai és feladatai az óvodai nevelés országos alapprogramjával és a Nemzeti Alaptanterv követelményeinek megfelelően, az egységes természettudományos tanítás alapelveivel összhangban készültek és készülnek a jövőben is.

Az izgalmas interaktív tananyagot az E.ON oktatási szakemberekkel szoros együttműködésben dolgozta ki.

AZ ENERGIAKALAND PROGRAMJA BEMUTATJA:

  • a különböző energiaforrásokat,
  • a felhasználásuk előnyeit és hátrányait,
  • a jövő energiatermelésének lehetőségeit,
  • az energiával kapcsolatos döntések helyi, országos és globális hatásait,
  • az energia útját az energiaforrásoktól a felhasználási helyéig,
    a legfontosabb energiabiztonsági szabályokat,
  • az energiatakarékosság globális elveit és a háztartásban is alkalmazható energiagazdálkodási fortélyokat.

A diákok a legfontosabb adatok és tények megismerésén kívül az energia előállításával, elosztásával és felhasználásával kapcsolatos feladatokban virtuális döntéseket is hozhatnak, és megismerhetik döntéseik hatásait is.

A legkisebbektől a legnagyobbakig minden korosztály testhezálló kalandokat talál a honlapon – az energiakuckóban, az energiaotthonban, az energiavárosban, az energiaországban vagy éppen az energiavilágban  Fotó: energiakaland.hu

Az EnergiaKaland számos lehetőséget kínál arra is, hogy a diákok aktívan megismerjék saját környezetük energetikai vonatkozásait, és hozzájáruljanak környezetük energiatudatos alakításához.

Neked ajánljuk
Erdőböngésző: online játékban tárulnak fel a tölgyerdők titkai A szegedi a legfenntarthatóbb egyetem Magyarországon Kék Bolygó Podcast: Elnöki tanóra Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: energiakaland.hu
Vissza
Hírfolyam