2019. augusztus 18., Ilona
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Érzékenyítés bogárháton

A Csodabogarak Alapítvány az ökoszisztéma egyik fő alappillérének, a rovarvilágnak, mint az állatvilág hátrányos helyzetű osztályának a megismertetését tűzte ki célul. A kis élőlények – és rajtuk keresztül a természet – iránti felelősségérzet kifejlesztésén dolgoznak, játékos formában.

A Csodabogarak Alapítvány bemutatókat és bogaras, mesés előadásokat tart iskolákban, óvodákban, művelődési házakban, könyvtárakban, fesztiválokon, táborokban. Az előadás interaktív, játékos. Bogármakettek és élő rovarok is bemutatásra kerülnek.

 Programkínálat:

  • Bogárbemutató foglalkozás osztályoknak, évi 1-4 alkalommal. A tanmenethez alkalmazkodva egy-egy bogaras téma kerül feldolgozásra. A gyerekek minden alkalommal gyönyörű rovarokat „simogathatnak”.
  • Mesés előadások egyszerre akár 100 főnek is, ahol a diákok bevonódva a történetbe maguk is bogarakká válnak, és így oldják meg a feladatokat. Természetesen itt is helyet kapnak az élő rovarok is.
  • 4-6-8 állomásos, forgó rendszerű foglalkozások az egész iskola számára, kapcsolódva akár egy Föld-napi rendezvényhez vagy az állatok világnapjához.
Mucika, a kedvenc botsáska Fotó: www.bogarhaton.hu

Részletes információkat az alapítvány honlapján, a www.bogarhaton.hu-n találnak, illetve a 06 70 779 0847 telefonszámon vagy a bogarhaton@gmail.com e-mail-címen kérhetnek az érdeklődők.

Neked ajánljuk
Az az igazi, amikor a pedagógusok is játszva tanulnak Fiúról apára! Meghökkentő képekkel ábrázolták magyar diákok az környezetkárosítás következményeit Környezetbarát startupokkal is dolgozik az IKEA Életveszélyes a lébényi erdő
Tovább a forrásra: bogarhaton.hu
Vissza
Hírfolyam