2019. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Visegrádi Fiatalok az Éghajlat Védelmében – Konferencia Budapesten

A VFÉV egy Magyarországon, Csehországban és Lengyelországban megrendezésre kerülő ifjúsági konferencia, melynek során a fiatalok interaktív módon megtudhatják, mit tesz az ENSZ és hazájuk az éghajlatváltozás ellen.

Az ENSZ legnagyobb éves klímacsúcsa idén Lengyelországban lesz. Vagyis a COP24 klímacsúcs idén a Visegrádi csoport egyik tagországában kerül megrendezésre 2018 decemberében, és a hírek szerint minden idők egyik legjelentősebb klímakonferenciája lehet.

Magyarország, Lengyelország és Csehország ENSZ ifjúsági küldöttei szerint ez kivételes alkalom arra, hogy

a fiatalok részeseivé váljanak az ENSZ klímaváltozás elleni tevékenységének, és aktív szereplői legyenek az éghajlatváltozás elleni harcnak.

Ezért létrehozták a Visegrádi Fiatalok az Éghajlat Védelmében (VFÉV) nevű ifjúsági fórumot.

A Varsóban, Prágában és Budapesten megrendezésre kerülő fórumokon a 16–26 év közötti fiatalok kipróbálhatják magukat egy interaktív ENSZ-klímatárgyalás-szimulációban, és tanulhatnak arról, hogyan lehetnek aktív szereplői az éghajlatváltozás elleni harcnak.

Fotó: Visegrad Youth for Climate Action/youtube.com
  • A részvétel ingyenes. Regisztrálni a  vyca.eu oldalon lehet. 
  • A rendezvény nyelve magyar.
  • Időpont: 2018. szeptember 22.10.00‒17.00
  • Helyszín: Mathias Corvinus Collegium (MCC), 1016 Budapest, Somlói út 51.
Neked ajánljuk
Zöldebb ovit, zöldebb sulit Idén is vár minden diákot a Világ legnagyobb tanórája Megkezdődött az Ifjú Kócsagőr Program országos döntője Norvégiában már rég rájöttek, hogyan kellene védekezni a tömegturizmus ellen Egy új innováció véget vethet a kávékapszulák rossz hírének
Tovább a forrásra: vyca.eu
Vissza
Hírfolyam